Educatie

Imagine biedt een programma op maat speciaal voor docenten en leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en hoger onderwijs.

Educatie

Imagine gebruikt de kracht van de Fantastische film, een benaming voor drie verschillende genres; horror, sciencefiction en fantasy. De term 'fantastisch' is door het Imagine Film Festival nooit geassocieerd met 'verzonnen', maar eerder met fantasierijke speculaties die gebaseerd zijn op feiten die in de samenleving, geschiedenis en technologie zijn waargenomen. In dit opzicht is de verbeelding en vooral de 'fantastische' verbeelding altijd een belangrijk hulpmiddel geweest bij het leren en het verzamelen van kennis. Imagine richt zich daarom op het ontwikkelen en stimuleren van die verbeelding om daarmee een andere blik op onze wereld en maatschappelijke vraagstukken te werpen. Met Fantastische film wil Imagine laten zien dat er voor alledaagse problemen hele creatieve oplossingen te bedenken zijn.

Een bezoek aan het Imagine Film Festival kan uit meer bestaan dan alleen het klassikaal bekijken van een film. Elke voorstelling wordt voorzien van een inleiding en kan ook gecombineerd worden met een vraaggesprek met een deskundige op het gebied van film. Dit maakt het mogelijk voor leerlingen om hun vragen te stellen aan filmmakers zelf! Ook beschikt Imagine over een brede randprogrammering, met bijvoorbeeld een kleine VR-bioscoop.

Het festival vindt elk jaar plaats in het EYE Filmmuseum aan de IJpromenade 1 in Amsterdam-Noord. Elke voorstelling wordt voorzien van een inleiding en achteraf is er ruimte voor verdieping in de vorm van een vraaggesprek met een deskundige op het gebied van film. Voor iedere school die deelneemt aan het scholenprogramma wordt er lesmateriaal ontwikkeld dat aansluit bij hun bezoek aan het festival. Dit lesmateriaal wordt ontwikkeld aan de hand van het leerniveau van de leerlingen, dus er is van alles mogelijk.

Komt april toch niet zo goed uit? Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om jongeren toch kennis te laten maken met Imagine! Neem voor meer informatie of een programma op maat contact op met Anouk Balvers: anouk@imaginefilmfestival.nl

Imagine Film Festival is aangesloten bij het Netwerk Filmeducatie.