Visie: Open Your Mind

Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand.
- Albert Einstein

The mind is like the universe. It’s constantly expanding.” 
- Alejandro Jodorowsky

Imagine prikkelt en stimuleert de verbeelding om andere en toekomstige werelden te verkennen, het onbekende en ondenkbare te onderzoeken en een andere blik op onze eigen wereld te werpen. Wij gebruiken de kracht van de fantastische film om dit te bereiken. Wij varen daarbij een eigenzinnige, onafhankelijke koers, waarbij we de gebaande paden graag uit de weg gaan. 

Imagine ziet de fantastische film als een rijke bron van gedachte-experimenten, die vooruitlopen of reflecteren op maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Met publiek en professionals onderzoeken we de relatie tussen het gedachtengoed uit fantastische films en ontwikkelingen in de maatschappij. We presenteren serieuze thema’s en doen dat altijd op een aantrekkelijke en toegankelijke manier.

Imagine brengt makers, gasten, journalisten en een algemeen publiek bij elkaar. We bieden Nederlandse makers een podium voor hun films en zetten die in de internationale schijnwerpers. We ondersteunen de ontwikkeling van hun projecten en koppelen ze aan buitenlandse festivalprogrammeurs, producenten, journalisten en professionals. 

Imagine is geen festival van VIP-ruimtes en afgeschermde rode lopers. We zijn laagdrempelig, toegankelijk, publieksvriendelijk en betrekken ons publiek actief bij het festival. Het festivalprogramma is een mix van films en evenementen voor verschillende bezoekersgroepen.