Omschrijving Functies 2018

Flyeren / Programma verspreiden
Aan de hand van een lijst ga je flyers en programmaboekjes verspreiden in de stad.

Opbouwen / afbouwen
Voorafgaand aan het festival help je met de aankleding in EYE. Op de zondag na het festival (22 april) help je met het afbouwen en opruimen van het  festival.

Carservice
Jouw taken zijn o.a. het halen en brengen van gasten, productieboodschappen en filmprints. Je moet in het bezit zijn van rijbewijs B en kunnen  rijden in zowel een schakelauto als automaat.

Zaalwacht
Je zal kaartjes controleren en letten op de kwaliteit van de filmvertoning. Op de laatste dag van het festival helpen de laatste zaalwachten ook even mee met het afbouwen en opruimen.

Infobalie
Je bent het aanspreekpunt voor de gasten en pers met vragen over het festival. Je bent op de hoogte van het gehele Imagineprogramma en kunt pashouders en bezoekers van uiteenlopende informatie over het festival voorzien.

Enqueteur / host
Je benadert de bezoekers actief en neemt enquêtes af. Verder loop je rond om bezoekers te informeren en wegwijs te maken. 

Gastenbegeleider
Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van gasten en juryleden. Je bent hun aanspreekpunt en houdt de  (festival)agenda van hen  bij. Deze functie is zeer wisselend en heeft flexibele werktijden.

Runner
Als runner kun je door de vrijwilligerscoördinator diverse klussen opgedragen krijgen, variërend van boodschappen doen, de locatie schoonhouden tot bijspringen bij grote drukte. Er wordt hierbij van je verwacht dat je flexibel bent en snel kunt schakelen tussen verschillende taken.

Crewcatering
Als crewcateraar kook je een warme maaltijd voor de crewleden en vrijwilligers, ongeveer  30 personen per avond. Je bent verantwoordelijk voor de menukeuze, boodschappen en de bereiding.

Begeleider VR experience
Dit jaar biedt het festival de mogelijkheid aan bezoekers om zichzelf te laten onderdompelen in een Virtual Reality omgeving aan de hand van 6 VR Brillen. We verwachten dat veel bezoekers dit uit willen proberen en daarom is hier begeleiding bij nodig. Jij als vrijwilliger ondersteunt, begeleidt en informeert de bezoekers tijdens en voorafgaand aan de VR expierience. 

Social Media Reporter
Dit jaar zijn we ook op zoek naar  vrijwilligers voor social media. Heb jij affiniteit en ervaring met social media zoals Facebook, Twitter en Instagram, kun je goede foto’s maken en lijkt het je leuk de social media te verzorgen  tijdens het festival? Stuur dan een korte motivatie en je cv naar crew@imaginefilmfestival.nl met in het onderwerp: social media reporter.