Pitch Contest

Pitch jouw fantastische film tijdens Imagine Film Festival's Pitch Contest

Pitch Contest

Van 10 t/m 20 april 2019 vindt in EYE, Amsterdam, de 35ste editie plaats van het Imagine Film Festival. Voor de vijfde keer in successie organiseert het festival in samenwerking met de Frontières International Co-Production Market een pitch-competitie voor Nederlandse en Vlaamse filmmakers die een speelfilmproject op stapel hebben staan en op zoek zijn naar internationale productiepartners.

De pitch werd in 2015 gewonnen door Colinda Bongers and Thijs Meuwese. Hun eerste speelfilm, Molly, ging tijdens Imagine 2017 in première. Winnaars Richard Raaphorst (2016). Jan van Gorkum (2017) en David-Jan Bronsgeest & Tim Koomen (2018) werken momenteel aan hun respectievelijke projecten The Profundis, The Cleaner en Meet Jimmy.

De eerste successen zijn inmiddels binnen. Molly is sinds kort verkrijgbaar op dvd/blu-ray en werd door buitenlandse genrewebsites enthousiast ontvangen. Bongers en Meuwese hebben de opnamen van de opvolger, Kill Mode, inmiddels afgerond. Meet Jimmy ontketende tijdens de Frontières International Co-Production Market een ware bidding war, met als resultaat dat het project van Bronsgeest en Koomen inmiddels is opgepikt door Paramount met Michael Bay's Platinum Dunes als productiemaatschappij.

Ook tijdens Imagine 2019 krijgen weer zes Nederlandse en Vlaamse projecten de kans zich te bewijzen voor een internationale jury van filmprofessionals. De winnaar neemt vervolgens deel aan de Frontières International Co-Production Market, onderdeel van het Fantasia Film Festival in Montréal (11 juli – 1 augustus), de enige co-productiemarkt in Noord-Amerika voor fantastische films. Voor deelname stelt de organisatie twee retourtickets beschikbaar.

Planning
Producenten en regisseurs kunnen hun project indienen vóór vrijdag 15 maart 2019. De selectie wordt bekengemaakt op vrijdag 22 maart. De pitch vindt plaats op woensdag 17 april tijdens het Imagine Film Festival.

Inzenden
Voor alle informatie rondom het inzenden van een project, de vereisten en andere informatie, klik hier.