Kick-Ass Women-panel

De vrouwelijke stem vertegenwoordigd in de genrefilm

Voorstellingen

Moderator:
Hedwig van Driel

Deelnemers:
Issa Lopez
Veronica Kedar
Maryn Wilkinson

Kick-Ass Women-panel

Van Revenge tot Prevenge en van Raw tot Wonder Woman - vrouwelijke filmmakers en vrouwelijke hoofdrolspelers staan momenteel volop in de schijnwerpers. Getuige ook het programma van Imagine 2018, is de vrouwelijke stem in genrefilm sterk en divers en laat ze zich niet inperken door genres. Voor ons Kick-Ass Women-panel hebben we enkele geweldige vrouwelijke filmmakers en experts uitgenodigd om, in het licht van de huidige status van vrouwen in genrefilm (zowel voor als achter de camera), over hun ervaringen, uitdagingen en vooruitzichten te komen vertellen. Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk, dus kom even langs en praat mee! Blijf na afloop nog even bij Imagine voor een bijzondere Kick-Ass Women double bill met uitgebreide Q&A’s.

Deelnemers: Issa Lopez (regisseur Tigers Are Not Afraid), Veronica Kedar (regisseur Family) en Maryn Wilkinson (Assistant Professor Film Studies aan de UvA en gespecialiseerd in feministische film theorie). Gemodereerd door Hedwig van Driel (filmjournalist).

Bekijk hier ons volledige "Kick-Ass Women" programma. Het panel is gratis t ebezoeken, dus kom vooral even langs in EYE2.