Masterclass Storyboarding door Temple Clark

Storyboarden is een essentiële fase in de pre-productie van een film. De regisseur en de storyboard artist werken samen aan een serie strip-achtige panels, die de regisseur helpen te visualiseren hoe zijn of haar verhaal gefilmd gaat worden.

Voorstellingen

Storyboard artist:
Temple Clark

Films:
Spectre, Gravity, The Avengers, Kick-Ass, twee van de Harry Potter-films, Lara Croft: Tomb Raider en The Fifth Element.

Masterclass Storyboarding door Temple Clark

Storyboarden is een essentiële fase in de pre-productie van een film. De regisseur en de storyboard artist werken samen aan een serie stripachtige panels, die de regisseur helpen te visualiseren hoe zijn of haar verhaal gefilmd gaat worden. Temple Clark is een storyboard en concept artist uit Londen, die werkte aan meer dan 100 bioscoop- en televisiefilms, waaronder Spectre, Gravity, The Avengers, Kick-Ass, twee van de Harry Potter-films, Lara Croft: Tomb Raider en The Fifth Element.

In zijn masterclass zal hij middels een grote hoeveelheid beelden en clips, scènes analyseren van belangrijke films die hij storyboardde, en laten zien hoe ze uiteindelijk gefilmd en gemonteerd werden. Ook zal hij het hebben over diverse methoden van (samen)werken van regisseurs en over nieuwe manieren van het maken van storyboards.