Remaking Fear - een audiovisuele masterclass door Peet Gelderblom

Dat remakes niet alleen een kwestie van geld en ideeënarmoede zijn, maar ook kunnen dienen om een andere tijdgeest te laten doorklinken, wordt uiteengezet in Peet Gelderbloms Remaking Fear.

Voorstellingen

Regisseur:
Peet Gelderblom

IMDB

Remaking Fear - een audiovisuele masterclass door Peet Gelderblom

In deze audiovisuele masterclass geeft regisseur Peet Gelderblom aan de hand van video-essays en mash-ups een fascinerende kijk op storytelling, recuts en remakes. Aan bod komen meester Hitchcock en leerling De Palma, de fundamenten van filmtaal, variaties in storytelling, het ultieme duel tussen goed en kwaad, director’s cuts, weerspiegelingen van de tijdgeest en de kracht van het Kuleshov-effect.

Tot besluit een extra lang video-essay, gemaakt in opdracht van Imagine, dat ingaat op de politieke, maatschappelijke en stilistische elementen uit vier verfilmingen die door de jaren heen gemaakt zijn van Jack Finneys roman The Body Snatchers uit 1955.

Peet Gelderblom regisseert en monteert drama, docu’s, commercials en televisieprogramma’s. Zijn re-cut van Raising Cain beviel Brian De Palma zo goed dat het de enige fan-edit is die het heeft geschopt tot officiële Director’s Cut. Video’s, comics en artikelen van zijn hand zijn gepubliceerd op RogerEbert.com, IndieWire, Fandor, Slant Magazine’s The House Next Door en Filmscalpel.

Gevolgd door Cinema Egzotik met Invasion of the Body Snatchers - Philip Kaufmann (1978) en The Fly - David Cronenberg (1986).