Fantastic Fashion

Het themaprogramma van het Imagine Film Festival 2017 is Fantastic Fashion. In een breed en gevarieerd programma richten we de blik op de rol van kostuums en stilering bij het creëren van de fantastische illusie. Naast een uitgebreid filmprogramma is er een groot randprogramma met gasten uit binnen- en buitenland. 

Op deze pagina vind je alle programmaonderdelen (tot nu toe bekend)  die onder het thema Fantastic Fashion vallen.

Nederlandse modeontwerpers tijdens EYE on Art

Voor de derde keer organiseren EYE en Imagine gezamenlijk een speciale Imagine-editie van EYE on Art, het programma op het snijvlak van film en kunst. Twee jonge Nederlandse modeontwerpers staan  in de spotlight van wie de esthetiek nauw aansluit bij de fantastische film en die zelf ook films maken: Esther Dorhout Mees en Jacob Kok. Zij vertellen over hun mode en films en naast hun eigen film is ook ouder materiaal te zien dat hun werk in een historische context plaatst.

Wonder Woman is een superheldin van wie het uiterlijk in de loop van de jaren nogal is veranderd. Dat veranderde ook haar karakter, van sexy heldin tot stoere vrouw tot power girl. Heel kort was ze zelfs ambassadeur van de Verenigde Naties. De Canadese historicus, auteur en blogger Tim Hanley publiceerde uitgebreid over Wonder Woman en vertelt in zijn lezing over de veelbewogen geschiedenis van deze superheldin.

Bekijk het programma >>

Masterclass Costume Design door Lindy Hemming

De uit Wales afkomstige kostuumontwerpster Lindy Hemming heeft een imposant cv met onder andere de James Bondfilms Goldeneye, Tomorrow Never Dies, Die Another Day en Casino Royale. Bovendien werkte ze aan alle films van Christopher Nolans Dark Knight-trilogie. Ook de aankomende Wonder Woman (waaraan Imagine ook aandacht besteedt) heeft zij aangekleed. Tijdens Imagine Film Festival 2017 verzorgt Lindy Hemming een openbare masterclass en een besloten masterclass voor modestudenten. Ook is er een tentoonstelling van haar schetsen en ontwerpen. 

Bekijk het programma >>

Fashion Shorts

Een bijzondere plaats binnen Fantastic Fashion is er voor de Fashion Shorts. Korte modefilms zijn een genre op zich, die op een andere manier worden gefinancierd en gemaakt dan gebruikelijk is voor korte films: private fondsen en sponsors zorgen voor grote budgetten, waarin regisseurs van naam in grote vrijheid werken. In samenwerking met het Fashion Film Festival van Berlijn presenteert Imagine een internationale selectie modefilms, waaronder die van Park Chan-wook en Nicolas Winding Refn. 

Bekijk het programma >>