Programma 2: The Doors of Perception

Voorstellingen

REAWAKENING OF MEMORIES

dir. Young-Kap Kim

South Korea 2017

16 minutes

MICRO GIANTS

dir. Yifu Zhou

China 2017

7 minutes

THE OTHER DAKAR

dir. Selly Raby Kane

Senegal 2017

8 minutes

Programma 2: The Doors of Perception

Iedere dag om 12:00 - Reawakening of Memories |Micro Giants | The Other Dakar

REAWAKENING OF MEMORIES
Een lijkschouwer weet zo net nog niet of de dood van een jonge vrouw inderdaad zelfmoord was. Hij gebruikt de allernieuwste technologie om herinneringen aan het brein van het lijk te onttrekken, waarbij hij zijn eigen leven en geestelijke gezondheid op het spel zet. Hij komt terecht in een duistere, voyeuristische fantasie, gevoed door verlangen.

MICRO GIANTS
Deze spectaculaire fotorealistische animatiefilm laat de kijker het ecosysteem ervaren vanuit het unieke ‘microwereld’-perspectief van insecten. Kleine bloemen zijn reusachtige bomen, bladluizen zijn monsters, grassprieten worden bossen, rotsen zijn bergen en waterdruppels zijn zo groot als zwembaden. In deze schitterende surrealistische wereld – die toch gebaseerd is op de realiteit - speelt zich een bruut en betoverend overlevingsverhaal af.

THE OTHER DAKAR
Stel je een Senegalese versie van SPIRITED AWAY in VR voor, en je hebt een idee van THE OTHER DAKAR. Een klein meisje ontvangt een boodschap en ontdekt het geheime gezicht van Dakar. Een hommage aan Senegalese mythologie en een verbluffend visueel debuut van de in Dakar gevestigde kunstenaar en ontwerper Selly Raby Kane. Deze magische 360°-film transporteert de kijkers naar een plaats waar verleden en toekomst samenkomen en kunstenaars het kloppende hart van de stad zijn.