Programma 3: Afterlifes & Outer Spaces

Voorstellingen

ASTEROIDS!

dir. Eric Darnell

USA 2017

11 minutes


ASHES TO ASHES

dir. Ingejan Ligthart Schenk, Jamille van Wijngaarden, Steye Hallema

Netherlands 2017

11 minutes

IN THE CLOUD: AFTERLIFE

dir. Josema Roig

USA 2018

6 minutes

Programma 3: Afterlifes & Outer Spaces

Iedere dag om 13:00 - Asteroids! | Ashes to Ashes | In the Cloud: Afterlife

ASTEROIDS!, van de regisseur van MADAGASCAR, is de langverwachte opvolger van de bekroonde VR-animatiefilm INVASION! Mac en Cheez zijn terug met hun robotmaatje Peas, en deze keer zijn ze op een gevaarlijke missie in deep space. Het gaat fout als ze aangevallen worden door tandenknarsende ruimte-kevers en woest slingerende asteroïden.

ASHES TO ASHES is een surrealistische tragikomedie in virtual reality. Op het eerste gezicht lijkt de film te gaan over een disfunctionele familie die gebukt gaat onder de bizarre laatste wens van hun onlangs overleden grootvader. Vanuit het perspectief van de urn met de as maken we kennis met de kleurrijke familieleden die elk in hun eigen realiteit lijken te leven.

IN THE CLOUD: AFTERLIFE begint met Theo James (Tomiwa Edun), de geniale uitvinder achter Cloud Inc., die je verwelkomt in de Cloud en je uitlegt hoe de technologie werkt die hem in staat stelt het menselijk brein in kaart te brengen. Nadat de Cloud geïntroduceerd is, zal James je een reeks vragen stellen die diep in je ziel graven en je je eigen moraal beter laten begrijpen. Met elk antwoord wordt een kleine kier wat wijder. Een visueel stimulerende reis die je de waarheid over jezelf zal tonen, of deze nou wel of niet is wat ze lijkt. De VR-ervaring, gebaseerd op de Crackle-film IN THE CLOUD, is een spectaculaire en mystieke reis met live-action acteurs, visueel verbluffende special effects en 360-sound.