Programma 4: Coming-of-Rage

Voorstellingen

SUMMATION OF FORCE

dir. Narelle Autio, Trent Parke, Matthew Bate

Australia 2017

14 minutes

BLIND VAYSHA

dir. Theodore Ushev

Canada 2017

9 minutes

POTATO DREAMS

dir. Wes Hurley

USA 2017

6 minutes

Programma 4: Coming-of-Rage

Iedere dag om 14:00 - Summation of Force | Blind Vaysha | Potato Dreams

SUMMATION OF FORCE

In een door de maan verlichte achtertuin zijn twee broers verwikkeld in een bovennatuurlijk potje cricket. Een verbluffend zwart-wit live-action-portret van de beweging, fysiek en psychologie van sport. Gecreëerd door fotografen Trent Parke en Narelle Autio, in samenwerking met filmmaker Matthew Bate, biedt deze Lynch-achtige VR-experience een duistere, prachtige en droomachtige metafoor voor het leven.

BLIND VAYSHA
Vaysha is anders dan andere meisjes: ze werd geboren met een linkeroog dat alleen het verleden en een rechteroog dat alleen de toekomst ziet. In het heden leven kan ze niet. Moet ze één van haar ogen uitsteken zodat ze in de tijdelijke realiteit van het andere kan leven? Of is ze gedoemd de wereld eeuwig te ervaren via dit verwarrende perspectief?

BLIND VAYSHA is een expressionistische film die VR gebruikt om een sterkere verbondenheid te creëren tussen de kijker en de heldin. Deze meeslepende technologie wordt niet gebruikt voor visueel spektakel, maar om de centrale metafoor van een verhaal vol boeddhistische wijsheden nog aangrijpender te maken.

POTATO DREAMS
Wes Hurleys surrealistische, autobiografische VR-documentaire gebruikt popcultuur om het verhaal te vertellen van Little Potato, een homoseksuele jongen die opgroeit in de Sovjet-Unie voor en na de val van het communisme.