Raw: stijlvol gruwelsprookje

De Franse horrorsensatie Raw zal tijdens Imagine Film Festival worden vertoond. Raw  is een stijlvol gruwelsprookje waarin zusterliefde, body horror en kannibalisme hand in hand gaan. 

Waar de film over gaat?
De zestienjarige Justine is principieel vegetariër. Op de universiteit aangekomen weigert ze dan ook vlees te eten bij de ontgroening, tot ongenoegen van haar oudere zus Alexia. Als ze gedwongen wordt om toch een konijn te eten, heeft ze al snel behoefte aan meer vlees...
 
Het bericht dat bezoekers bij de vertoning in Toronto zijn flauwgevallen hebben het debuut van Julia Ducournau tot de must see horror van het moment gemaakt. Maar het leidt af van de werkelijke kwaliteiten van de film. Vanaf de nachtelijke openingsscène tijdens de ontgroening weet Ducournau een gevoel van naderend onheil te creëren en dat houdt ze de hele film vast. De gruwelijke scènes gaat ze niet uit de weg, maar tegelijk richt ze zich op de morbide coming-of-age van Justine en daardoor is Raw ook een film over seksualiteit, identiteit, zelfbeeld en conformeren. Dat laatste doet de regisseur gelukkig niet. 
 
Regie: Julia Ducournau 
Frankrijk, België
98 minuten 
Met Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella, Laurent Lucas