Update Fantastic Fashion!

Met trots presenteren we enkele nieuwe onderdelen binnen het themaprogramma Fantastic Fashion tijdens Imagine Filmfestival 2017,  zoals een symposium, masterclass en workshop én het Fantastic Fashion filmprogramma.

Symposium

In het symposium Het Kostuum van de Toekomst wordt onderzocht welke rol nieuwe technologische ontwikkelingen spelen bij het ontwerpen en maken van kostuums en welke gevolgen dat heeft voor ontwerpers, filmmakers en acteurs. Te gast zijn de Nederlandse ontwerpster Ellen Lens (o.a. Brimstone), de Italiaans-Amerikaanse ontwerper van digitale kostuums Luca Nemolato (o.a. The Hunger Games) en voormalig modejournaliste Pauline Terreehorst. De moderator is Marketa Uhlirova, onder meer directeur van het Fashion on Film Festival in Londen. 

Meer info >

Workshop Maskers Maken
Zelf iets doen bij Imagine kan ook: de Nederlandse performer en kunstenares Carmen Schabracq geeft een workshop maskers maken tijdens het festival. Naast uitgebreide achtergronden over maskers is dit vooral zelf aan de slag gaan!

Meer info >

Luca Nemolato

Luca Nemolato geeft ook een masterclass bij Imagine, met naast zijn digitale kostuumontwerp ook aandacht voor zijn concept design voor onder meer Westworld, The Conjuring, The Circle en The Mummy.
Eerder maakte de organisatie van Imagine 2017 de masterclass Kostuumontwerp door Lindy Hemming, de lezing over Wonder Woman van Tim Hanley en EYE on Art met Esther Dorhout Mees en Jacob Kok bekend.

Meer info >

Volledige filmprogramma Fantastic Fashion

  • Girl Asleep - Rosemary Myers (Australië 2016)
  • The Girl With All the Gifts - Colm McCarthy (Groot-Brittannië 2016)
  • The Greasy Strangler - Jim Hosking (Verenigde Staten 2016)
  • Guardians (Zashchitniki) - Sarik Andreasyan (Rusland 2017)
  • Samurai Rauni (Samurai Rauni Reposaarelainen) - Mika Rättö (Finland 2016)
  • Skins (Pieles) - Eduardo Casanova (Spanje 2017)
  • Slash - Clay Liford (Verenigde Staten 2016)

Ga naar het programma voor meer informatie over  de films >