Winnaar pitchwedstrijd naar Frontières

Afgelopen editie deed Richard Raaphorst mee met de pitchwedstrijd tijdens Imagine NL.  Acht filmmakers pitchten hun projecten voor een internationale jury. Richard won de pitch en mocht deelnemen aan de coproductiemarkt Frontières in Montreal. 

Hieronder een verslag:

"Frontières was een fantastische ervaring. De presentatie voelde goed. Een gevulde zaal vol financiers, producers en sales agents. Voelde me zelfverzekerd doordat je door had dat de mensen echt geïnteresseerd waren en niet bang waren voor originaliteit of eigenzinnigheid. Het was ook een markt waarvoor je je niet hoeft te schamen dat je project een fantasy, sci fi of horror project is. 

Mijn project viel erg in de smaak, in de wandelgangen gonsde het van "de profundis' en de aanloop aan onze meeting room was enorm. Vier dagen lang bijna helemaal volgeboekt.

Waar we wel achter kwamen was dat we vooral veel interesse kregen vanuit de art house scene. Wat me verbaasde want in mijn ogen is The profundis een echte genrefilm. 
Er is veel behoefte aan 'sofisticated' sci fi wat dus precies is wat we proberen te maken.
Het was wel zo dat ons script zich in een vroeg stadium bevindt waardoor ik directe deals heb moeten uitstellen. Ik ben wel in zee gegaan met de Zuid-Afrikaanse producent 'Diprente' en we zoeken op lange termijn een Nederlandse coproducent. Ik koos voor Diprente omdat zij de meeste betrokkenheid toonde in de inhoud van de film in plaats van alleen te beoordelen op genre, budget en positionering.

Het doel is om binnen een jaar een shooting draft te hebben ondersteund met een trailer voorzien van practical FX waarin ik bewijs dat de visuals die ik heb gemaakt ook daadwerkelijk kunnen worden uitgevoerd door practical FX.

Aankomend AFM zal Diprente het project introduceren op de markt. Een 2nd draft staat gepland voor de Berlinale in 2017. 

Hieronder een link over de workshop die we hebben gestart ter voorbereiding van de teaser trailer."

https://www.facebook.com/hasht...

Frontières was een fantastische ervaring