Yorgos Lanthimos Special

Yorgos Lanthimos’ nieuwe film The Killing of a Sacred Deer komt eraan. Dit vieren we met een voorpremière + inleiding in Studio/K. Een mooie aanleiding om ook zijn eerdere films Dogtooth & The Lobster nog een keer te vertonen op het grote doek, in LAB 111:- Dogtooth – donderdag 23 november 21.30u LAB111- The Killing of a Sacred Deer – vrijdag 24 november 19.15u Studio/K- The Lobster – zaterdag 25 november 21.30u LAB111. Vanaf 30 november draait The Killing of a Sacred Deer in de filmtheaters door het land. Net als in zijn eerdere films, creëert de Griekse regisseur ook hier weer een unieke, absurdistische wereld, vol hypergestileerde decors, absurdistisch acteerwerk, strakke cinematografie en zwarte humor. Compleet Imagine approved.

◈ The Killing of a Sacred Deer (2017) 121 minuten 
Tickets: http://bit.ly/2htGs6Q

Dr Steven Murphy (Colin Farrell) is een gerenommeerd chirurg die met zijn volmaakte vrouw, oogarts Anna (Nicole Kidman) en hun twee voorbeeldige kinderen een perfect gezin vormt. Tot Martin (Barry Keoghan), een vaderloze tiener die Steven onder zijn vleugel heeft genomen, aan de poorten van hun idyllische bestaan komt rammelen. Martin dringt steeds verder het gezin binnen. Als hij Steven confronteert met een gebeurtenis uit het verleden, wordt de duistere aard van zijn doel duidelijk.

◈ Dogtooth (2010) 96 minuten
Tickets:  http://bit.ly/2xxZ1Ne

Een stel ontspoorde ouders houdt hun drie schijnbaar naïeve jongvolwassen kinderen in 'splendid isolation'. Ze mogen de ommuurde villa niet verlaten, althans niet tot hun hoektanden eruit vallen. In hun opvoeding krijgen ze beperkte informatie over een zogenaamd boosaardige buitenwereld en worden ze onderworpen aan vernederende spelletjes. Als de vader een jonge vrouw meebrengt om de zoon seksueel te bevredigen, vraagt deze op haar beurt een gunst aan één van de twee zusjes. Nieuwe begeerte dringt het omheinde huis binnen.

◈ The Lobster (2015) 119 minuten
Tickets: http://bit.ly/2zZD7nK

In de wereld van The Lobster is het niet toegestaan om alleenstaand door het leven te gaan. Singles worden opgepakt en vervoerd naar het Hotel, waar ze 45 dagen krijgen om een partner te vinden. Single David (Colin Farrell) krijgt als nieuwkomer in het Hotel te maken met het rigide Management. Lukt het hem niet om binnen de termijn een partner te vinden die door hen is goedgekeurd, dan wordt hij veranderd in een dier naar keuze en losgelaten in het Bos. Daar verschuilen zich ook de Loners. Als David dreigt te falen, sluit hij zich bij hen aan. Dan wordt hij verliefd op een mysterieuze Loner (Rachel Weisz). Maar dat is tegen de regels.

Kaarten kan je kopen bij Studio/K (The Killing of a Sacred Deer) en Lab111 (Dogtooth & The Lobster) | Cineville ✓ | We Are Public @ LAB 111 ✓