fbpx

Competities & Jury’s

Bij Imagine worden twee juryprijzen voor features uitgereikt: de Black Tulip en de Méliès d’argent. Daarnaast is er de prijs van het Imagine-publiek, de felbegeerde Silver Scream Award. 

De Black Tulip Award

De Black Tulip is de hoofdprijs van het festival voor de beste fantastische feature film. De competitie bestaat dit jaar uit Color Out of Space – Richard Stanley; Dancing Mary – Sabu; Her Blue Sky – Tatsuyuki Nagai; In the Quarry – Bernardo en Rafael Antonaccio; Swallow – Carlo Mirabella-Davis, en The Twentieth Century – Matthew Rankin. De jury bestaat uit filmmaakster Thessa Meijer, filmjournaliste Carmen Felix en producent Herman Slagter. 

Deze films kregen eerder de Black Tulip Award:

2019 The Father’s Shadow Gabriela Amaral Almeida
2018 Tigers Are Not Afraid Issa López
2017 Are We Not Cats Xander Robin
2016 Into the Forest Patricia Rozema
2015 Sunrise Partho Sen-Gupta

Méliès d’argent

De Méliès d’argent is de prijs voor de beste Europese fantastische film. De prijs wordt uitgereikt namens de Méliès International Festivals Federation, waarvan Imagine lid is. MIFF zet zich in voor de promotie van de Europese fantastische film, en de winnaar van de Méliès d’argent in Amsterdam dingt samen met de winnaars van andere festivals mee naar de Méliès d’or voor de beste Europese fantastische film van het jaar.  

De competitie bestaat dit jaar uitAdvantages of Travelling by Train – Aritz MorenoDogs Don’t Wear Pants – Jukka-Pekka ValkeapääKill Mode – Thijs Meuwese; Phil Tippett: Mad Dreams and Monsters – Gilles Penso, Alexandre Poncet; Resin – Daniel Borgman; Sea Fever – Neasa Hardiman; Sleepless Beauty – Pavel Khvaleev, en Yves – Benoît Forgeard. De jury bestaat uit actrice Sallie Harmsen, KINOdirecteur Jan de Vries en Cine.nljournaliste Elise van Dam 

Silver Scream Award

De Silver Scream Award is natuurlijk het meest gewild, want die komt van jullie, ons publiek.

 

De winnaars worden op de slotavond bekendgemaakt.