fbpx
News » 14 September 2017

​Imagine Meets Brainwash onder leiding van Gawie Keyser

Brainwash en Imagine slaan de handen ineen met een speciale voorstelling  waarin Brainwash-denker en filmjournalist Gawie Keyser met het publiek in gesprek gaat over de diepere betekenis van filmverhalen.

Onverwachte inzichten, nieuwe ideeën en vooral veel stof tot nadenken — dat kun je steevast verwachten op het Imagine Film Festival. Tevens zijn dit dé kernbegrippen van Brainwash, een initiatief van Human en The School of Life. Brainwash is een festival, radio, televisie en een internet-platform, waarop vooruitstrevende denkers verheldering brengen in tijden van verwarring.

Brainwash en Imagine Film Festival

The Death and Life of Otto Bloom

Gawie en het publiek storten zich op donderdag 13 april op The Death and Life of Otto Bloom  van de Australische debutant Cris Jones. Het uitgangspunt voor het verhaal is fascinerend: een man met geheugenverlies loopt een ziekenhuis binnen en beweert dat hij tijd achterste-voren beleeft. Deze man, Otto Bloom, lijkt in alles oprecht, ook wanneer hij verliefd wordt op de psychologe die hem behandelt. De film problematiseert onze beleving van tijd als een lineaire beweging. En stelt de vraag: wat nu als tijd een cirkelbeweging is, en we derhalve weten wat de toekomst brengt? Is er dan nog sprake van keuzevrijheid?

De film legt de link tussen film & leven bloot: wat je ziet ben je zelf. Kom dus naar Imagine Meets Brainwash onder leiding van Gawie Keyser en leer jezelf kennen!

Brainwash logo Imagine Film Festival