fbpx
News » 13 January 2018

Berlin Syndrome – de keuze van Imagine voor La Notte Filmnacht

La Notte is een filmnacht geprogrammeerd door 12 Nederlandse filmfestivals. Onze programma bijdrage voor de filmnacht: Berlin Syndrome, een claustro-thriller van Cate Shortland over een sinistere vakantieliefde…

Over Berlin Syndrome
Het begint een beetje als de onlangs verschenen film Porto: een gepassioneerde romance ontstaat spontaan op straat wanneer Australische fotojournaliste Clare verdwaast door Berlijn struint en tegen de charmante Duitse leraar Andi opbotst. Ze praten aan één stuk door; de bedscènes zijn al net zo explosief en ongeremd als de gesprekken. Maar dan verandert de relatie in een gevaarlijke obsessie. Deze nachtmerrie van een psychologische thriller verkent de grenzen tussen macht en controle, gevangene en bewaker. Na Berlin Syndrome denk je twee keer na voordat je een gesprek aangaat met vreemde in een onbekende stad.
Australië, 2017, 116 min.

La Notte is een ode aan de film- en nachtcultuur. 12 filmfestivals komen samen en programmeren een nacht vol shorts, premières, klassiekers, documentaires en een live score. Vreemde, mooie, spannende, romantische, confronterende maar bovenal geweldige films waarvoor je wakker blijft. De films, de Film Noir Salon, een jazzoptreden, dj’s en het restaurant bieden een non-stop nachtprogramma.

Non-stop Nachtprogramma

La Notte presteert een gratis programma om je wakker te houden.

✶ Film Noir Salon

✶ DJ’s

✶ Cinedans Shorts

Tickets

✶ Onbeperkt met de La Notte Nachtpas voor € 25,00 via FC Hyena

✶ Gratis met Cineville

✶ Gratis met We Are Public

✶ Losse tickets ook verkrijgbaar via FC Hyena

Deelnemende filmfestivals

✶ Cinedans

✶ Eastern Neighbours Film Festival

✶ Festival Latino Americano Rotterdam

✶ Fraude Film Festival

✶ Go Short – International Short Film Festival Nijmegen

✶ Noordelijk Film Festival 2017

✶ Roffa Mon Amour

✶ Wildlife Film Festival Rotterdam – WFFR

Berlin Syndrome is keuze van Imagine Film Festival