fbpx
News » 1 October 2017

Imagine Film Festival van start!

Van 12 t/m 22 april barst Imagine Film Festival weer los in EYE. Bij Imagine staat de verbeelding centraal. Ga naar een bijzondere film en bezoek onbekende werelden of laat je verrassen door een compleet nieuwe werkelijkheid!

Het festival toont een bijzondere selectie van de meest recente oogst aan genrefilms die in alle opzichten fantastisch zijn. Naast het filmprogramma van zo’n 50 lange en 40 korte titels, zijn er ook volop inleidingen, Q&A’s en nagesprekken.

Fantastic Fashion
In het themaprogramma Fantastic Fashion laat Imagine zien wat de rol van kostuums en stilering is bij het creëren van een illusie. Kom zelf maskers maken, zie hoe filmprotheses worden gecreëerd of leer alles over filmkostuums tijdens de masterclass van Oscarwinnares Lindy Hemming. Ook blogger Tim Hanley zal een lezing geven over superheldin Wonder Woman.

Ook zijn er weer speciale Imagine edities van EYE on Art en EYE’s cult-double bill Cinema Egzotik. In EYE zijn er verschillende VR films  te beleven: vlieg door het heelal of overleef een groep bloeddorstige zombies! The Best of Imagine is er weer op zaterdag 22 april, met de best bezochte en meest gewaardeerde films van het festival.

Experience @ EYE
Buiten de zalen zijn er volop tentoonstellingen, installaties en evenementen in EYE. Naast films, lezingen en masterclasses prikkelt Imagine Film Festival 2017 de fantasie en beleving tijdens Experience @ EYE, met o.a. een wandeling over het plafond, een collectie fantastische tassen, Virtual Reality en meer.

Fantastic Fashion bij Imagine Film Festival