fbpx
News » 25 May 2020

Masterclass What is Suspense? Ticketverkoop gestart!

Spanning; het kan een scène onvergetelijk maken. Het kan een film maken of breken. De opbouw van een spanningsboog kan subtiel zijn en het effect tegelijkertijd oersterk. Maar hoe werkt spanning op het grote doek? En hoe pas je het toe als maker? Deze vragen en meer worden op 8 juni beantwoord in de online masterclass ‘What Is Suspense?’ onder leiding van niemand minder dan Alexandre Philippe!

De Zwitsers-Amerikaanse filmmaker Alexandre O. Philippe is een regelmatige gast bij Imagine; we vertoonden bijna al zijn films en hadden hem te gast met The People vs. George Lucas (2012) en 78/52 (2017). In zijn films fileert hij met een scherpe blik genreklassiekers als Psycho, Alien en The Exorcist. Daarnaast is Alexandre een groot Hitchcock-kenner, die zich intensief verdiept heeft in de manier waarop de Master of Suspense zijn spanning opbouwt. In zijn masterclass What Is Suspense? op maandag 8 juni, laat hij aan de hand van filmfragmenten en gortdroge commentaren van Hitchcock zien hoe spanning in film werkt.  Zelf meedoen en meepraten is het devies in deze levendige masterclass, georganiseerd in samenwerking met VERS.

Praktische info

Datum: Maandag 8 juni 2020
Locatie: online (deelnemers krijgen hier specifieke informatie over opgestuurd)
Tijd: 20:00 – 22:00 uur

Tickets kosten € 9,50 en zijn verkrijgbaar via Eventbrite

Om deelname aan de online masterclass overzichtelijk te houden en om voldoende ruimte te kunnen bieden voor vragen, zijn er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. Wacht dus niet te lang met het kopen/reserveren van jouw ticket, want 8 juni is al erg dichtbij!