fbpx

Virtual Reality (Mbo + bovenbouw VO)

 

Met een blik op de toekomst biedt Imagine leerlingen de mogelijkheid om de virtuele wereld te ontdekken. Een bezoek aan de ruimte, dwalen door utopische omgevingen, deelnemen aan een bloedstollende horrorscène of nieuwe werelden ontdekken: Virtual Reality (VR) is perfect om fantastische verhalen te ervaren.

Imagine vindt het belangrijk dat leerlingen kennis maken met deze technologische ontwikkeling, daarom is het tijdens het festival mogelijk om naast de educatieve vertoningen in de filmzalen ook de speciale VR-bioscoop te bezoeken. Hier kunnen leerlingen een speciale selectie van VR-shorts bekijken, wat hun bezoek aan Imagine helemaal compleet maakt. Daarnaast kunnen we met maximaal 20 Oculus VR-brillen ook een vertoning in de klas organiseren. Wij komen samen met onze collega’s van Bekijk ’t naar jouw school en nemen een complete Imagine VR-ervaring met ons mee. Door een vertoning op locatie mogelijk te maken, wordt het ervaren van VR een stuk gemakkelijker.

 

 

De Herkansing

Om scholieren enthousiast te maken voor VR hebben wij samen met Bekijk ’t een virtuele participatiefilm ‘De Herkansing’ ontwikkeld. In deze film ontbreken een aantal cruciale scenes die de leerlingen op school zelf opnemen. Ze worden hierin bijgestaan door de ervaren filmdocenten van Bekijk ‘t. Leerlingen krijgen les in filmen met een 360-gradencamera en komen achter de geheimen van een zenuwslopende horrorfilm. Voorafgaand aan de workshop wordt er meer verteld over VR en krijgen leerlingen een voorproefje te zien. Na het opnemen van de scenes krijgen de leerlingen het eindresultaat te zien op het witte doek, in een bios bij hun in de buurt, tijdens Imagine On Tour of op het festival zelf. Klik hier voor meer informatie over het project.

(Dit programma is geschikt voor zowel de bovenbouw van het voortgezet onderwijs als het mbo).

 

 

*Zeker in tijden van corona nemen wij het gebruik en reiniging van onze materialen heel serieus. Bij het boeken van een VR-programma houden wij ons natuurlijk aan de maatregelen die gelden op dat moment. Wij zorgen voor een veilige voorstelling voor iedereen.