fbpx

Imagine Rewind

Van maandag 7 tot en met woensdag 9 september kun je een selectie van films uit ons online programma zien. 

Voor wie die ene ontdekking gemist heeft, die parel nog een keer wilt zien of het festivalgevoel nog even wil vasthouden hebben wij Imagine Rewind.
Van maandag 7 tot en met woensdag 9 september kun je een selectie van films uit ons online programma zien. Koop een kaartje en je hebt tussen maandag 5 uur ’s middags en woensdag middernacht de tijd om de film op je gemak vanuit huis te kijken.

Programma:

Last Sunrise

In de nabije toekomst is de zon verdwenen en de aarde gedoemd te sterven. In de oneindige duisternis breekt chaos uit en zijn plunderingen en moorden aan de orde van de dag. De jonge astronoom Sun Yang en zijn buurvrouw Chen Mu vluchten naar een veilige plek, maar voor ze hun bestemming bereiken zal hun volharding tot het uiterste op de proef worden gesteld. Chinese sciencefictionfilm weet de perfecte balans te bewaren tussen persoonlijk verhaal en grootschalige ramp.

Wen Ren | 2019 | China

Ga naar de filmpagina voor tickets.

The Returned

Julia en Mariano runnen een posada en verbouwen maté in de noordelijke bossen van Argentinië. Als hun derde kind doodgeboren wordt, smeekt Julia haar Indiaanse dienstmeisje Kerana hem weer tot leven te brengen met de hulp van een bosgeest. Het kind keert terug, maar is niet alleen. Nature strikes back in deze prachtige confrontatie tussen de moderne en de spirituele wereld.

Laura Casabe | 2019 | Argentinië

Ga naar de filmpagina voor tickets.

Dancing Mary

De jonge architect Kenji werkt aan een gigantisch winkelcentrum, waarvoor een oude dansgelegenheid gesloopt moet worden. Maar voormalig danseres Mary heeft de neiging iedereen te vermoorden die te dicht bij het gebouw komt. Samen met een medium moet Kenji de vloek op zien te heffen. Spookverhaal, maatschappijkritiek, yakuza-fantasy en romantiek – deze overweldigende genremix heeft het allemaal.

Sabu | 2019 | Duitsland

Ga naar de filmpagina voor tickets.

James vs His Future Self

James is een gestreste en overambitieuze wetenschapper die op het punt staat ’s werelds eerste tijdmachine te creëren. Hij weet nog niet hoe dit af gaat lopen, maar een onverwachte bezoeker geeft hem alvast een dringende waarschuwing. Als de bezoeker zijn ware identiteit onthult, zet James hem weg als een gek. Maar het verhaal is nog niet ten einde. Een lief en grappig liefdesverhaal met een waarschuwing aan het adres van Big Tech.

Jeremy LaLonde | 2019 | Canada 

Ga naar de filmpagina voor tickets.

Blood Machines

Een Kunstmatige Intelligentie is uit een ruimteschip ontsnapt en verblijft nu op een afgelegen planeet. Twee mannen komen haar halen, maar zodra ze aankomen wordt de helft van de A.I. weer deel van het schip en verschijnt als een naakte vrouw, zwevend in de ruimte. Als de mannen vluchten en daarbij een vrouw gijzelen, blijft boordcomputer Tracy niet neutraal. Een late night movie die je absoluut op het grote scherm moet zien.

Seth Ickerman | 2019 | Frankrijk

Ga naar de filmpagina voor tickets.

Bliss

Het lukt Dezzy maar niet haar nieuwste schilderij af te krijgen. Hierdoor krijgt ze problemen met haar agent, die haar dumpt, en haar huisbaas, die dreigt haar op straat te zetten. In wanhoop grijpt ze naar een nieuwe drug, Bliss. Na de trip wordt ze wakker met bloed aan haar handen en bloederige toevoegingen aan haar schilderij. Hypnotische adrenalinetrip met ondertonen van Ferrara en Noé.

Joe Begos | 2018 | Engeland

Ga naar de filmpagina voor tickets.

Advantages of Travelling by Train

Na een bezoek aan haar man Emilio in een psychiatrische inrichting, zit Helga in de trein met zijn psychiater. Hij vertelt haar over de meest ongelooflijke zaak waar hij ooit mee te maken heeft gehad en al snel wordt zijn verhaal een verhaal in een verhaal. En dan is het de beurt aan Helga om het verhaal van haar en Emilio te vertellen. Deze grappige en duistere broodjeaapverhalen laten je raden naar wat echt is en wat nep.

Aritz Moreno | 2019 | Frankrijk

Ga naar de filmpagina voor tickets.

Imagine Fantastic Shorts 1

Tijdens Imagine Film Festival is er veel aandacht voor de internationale korte film. Ruim 8 fantastische shorts uit verschillende landen worden via een online streaming vertoond tijdens het kortefilmprogramma Imagine Fantastic Shorts. In het eerste deel zien we onder andere Black Mirror achtige tafarelen in David Yorke’s Eject: een jonge vrouw ontdekt in haar arm een ingang voor een usb-stick naar het archief van haar eigen leven. In de surrealistische horror Changeling (Faye Jackson) krijgt een moeder het Spaans benauwd van de mysterieuze transformatie van haar baby en in Make Me a Sandwich van Denman Hatch heeft een echtgenote het schoon genoeg van haar man die steeds maar weer om eten zeurt.

Ga naar de filmpagina voor het volledige programma en tickets.

Imagine Fantastic Shorts 2

Tijdens Imagine Film Festival is er veel aandacht voor de internationale korte film. Ruim 8 fantastische shorts uit verschillende landen worden via een online streaming vertoond tijdens het kortefilmprogramma Imagine Fantastic Shorts. Zo zien we in het tweede deel The Haunted Swordsman, een verbluffend knap gemaakte marionettenfilm van special effects artist Kevin McTurk (o.a. bekend van Pacific Rim), waar we een samoerai en zijn metgezel – een pratende schedel – volgen. In Bos joggen een jongen en meisje door het bos, waarna ze spoorloos verdwijnen in een greppel. Oftewel: nature strikes back.

Ga naar de filmpagina voor het volledige programma en tickets.

Yves

Jerem, een rapper van ergens in de dertig, trekt bij zijn grootmoeder in om zijn eerste album te schrijven. Op een dag wordt hij door researcher So overgehaald om Yves uit te proberen, een nieuw soort koelkast voorzien van kunstmatige intelligentie die het leven eenvoudiger moet maken. Maar al snel blijkt Yves de jongeman op verrassende wijze te beïnvloeden. Hiphop en koelkast-fetisj in een vrolijke variatie op Black Mirror, met ook nog eens de de beste seksscène van het jaar.

Benoît Forgeard | 2019 | Frankrijk

Ga naar de filmpagina voor tickets.

Wrinkles the Clown

In 2015 legde een bewakingscamera het eerste optreden van Wrinkles de Clown vast, een doodenge figuur die opduikt naast het bed van een slapend meisje. Een fenomeen was geboren: de clown die in korte tijd de belichaming werd van alles wat ons in horror tegelijk aantrekt en angst aanjaagt. Documentaire over horrorclown Wrinkles speelt een briljant spel vol dubbele bodems met de werkelijkheid.

Michael Nichols | 2019 | VS

Ga naar de filmpagina voor tickets.

Sea Fever

Verlegen bioloog Siobhan sluit zich aan bij de bemanning van een vissersboot om research te doen op de Atlantische Oceaan. Voor de rest van de bemanningsleden is haar rode haar een slecht voorteken. Eenmaal onderweg komt het schip vast te zitten aan een object onder water, en als Siobhan erheen duikt ontdekt ze iets diep verontrustends. Zorgvuldig opgebouwde horrorfilm is ook een ode aan de dingen wie die nooit volledig zullen begrijpen.

Neasa Hardiman| 2019 | Engeland

Ga naar de filmpagina voor tickets.

Kill Mode

In de nabije toekomst wordt een vader herenigd met de dochter van wie hij gescheiden werd tijdens het bevechten van een kwaadaardig bedrijf dat een dodelijk virus in de wereld bracht. Het meisje, inmiddels een tiener, heeft ondertussen wat opmerkelijke superkrachten opgepikt. Molly, die we voor het eerst zagen in de gelijknamige film uit 2017, is in topvorm in deze spectaculaire prequel.

Thijs Meuwese | 2019 | Nederland

Ga naar de filmpagina voor tickets.

Sleepless Beauty

Mila, een Russische lerares Engels, wordt – na al enige tijd met bewakingscamera’s te zijn gevolgd – ontvoerd en komt bij in een afgesloten ruimte van een verlaten fabriekscomplex. Tijdens de komende dagen zal ze worden onderworpen aan een sadistisch experiment, waarbij ze mentaal volledig wordt afgebroken. Een onverwacht uitstapje naar virtual reality geeft deze snoeiharde Russische thriller een verrassende surrealistische twist.

Pavel Khvaleev | 2020 | Rusland

Ga naar de filmpagina voor tickets.

Info

Type Feature Film Online Short

Tickets

Tickets and dates not yet available