Isle of Dogs

Popculturele verwijzingen, gortdroge humor én engagement in alweer een ijzersterke Wes Anderson.

Voorstellingen

Regie | Wes Anderson

VS , Duitsland | 2018

IMDB

Stemmen | Bill Murray, Greta Gerwig, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson

Taal | Engels, Japans

Ondertiteling | Nederlands

Isle of Dogs

De corrupte burgemeester Kobayashi van Megasaki heeft alle honden uit zijn stad verbannen naar een somber eiland voor de kust, omdat ze ziektes zouden verspreiden. Maar zijn 12-jarige zoon Atari mist zijn hond Spots en gaat naar hem op zoek.Intussen ontstaat in Megasaki een beweging tegen Kobayashi, aangevoerd door wetenschapper Yoko Ono.

Popculturele verwijzingen, gortdroge humor én engagement in alweer een ijzersterke Wes Anderson.

Negen jaar na The Fantastic Mr. Fox is Wes Anderson terug met een nieuwe stop-motion animatiefilm. Ditmaal baseert hij zich niet op één literaire bron, maar stopt hij de film, die zich afspeelt in het Japan van de verre toekomst, propvol met referenties aan de Japanse (populaire) cultuur - van Hokusai en Akira Kurosawa tot games en manga. Intussen is Isle of Dogs ook een geëngageerde film, waarin serieuze kwesties als politieke demagogie en vervuiling niet worden gemeden. Samen met het van hem bekende visuele perfectionisme en de gortdroge humor maakt die urgentie Isle of Dogs een van Wes Andersons beste films.

Deze film is onderdeel van ons “Best Of Imagine”-programma en wordt daarom nog één laatste keer vertoond op zaterdag 21 april.