fbpx
Nieuws » 27 juni 2016

4x Actiefilms van de bovenste plank

Naast de gebruikelijke hoeveelheid films waarbij de verbeelding flink geprikkeld wordt, is Imagine ook de plek voor de betere actiefilm. Dit jaar presenteren we een internationaal kwartet actiefilms van de bovenste plank. 

Guardians  (Sarik Andreasyan, Rusland 2017)
Headshot (Mo Brothers, Indonesië 2016)
Operation Mekong (Dante Lam, Hongkong 2016)
Free Fire (Ben Wheatley, Groot-Brittannië 2016)

X-Men op zijn Russisch

Dat actiefilms meer zijn dan hersenloze sterrenvehikels bewijst Imagine ieder jaar opnieuw. En dat er op actiegebied sterke filmlanden bijkomen is de laatste jaren onmiskenbaar een trend geweest. Zo is de Russische filmindustrie bedreven geraakt in actiefilms met een groot budget en daarvan is Guardians (Zashchitniki) een puik voorbeeld. X-Men, maar dan op zijn Russisch – dus groter, patriottischer en vooral bombastischer.

Europese actie

Indonesië is als actieland op de kaart gezet door The Raid en sterren Iko Uwais en Sunny Lee uit The Raid 2 spelen de hoofdrollen in het keiharde Headshot.
Veteraan Dante Lam kreeg een fors budget tot zijn beschikking en dat is aan het drugsepos Operation Mekong goed te zien. De Thaise regering was minder enthousiast over de suggesties van corruptie… Is Azië al jaren hofleverancier van stijlvolle actiefilms, ook in Europa worden ze gemaakt. Ben Wheatley pakt in Free Fire uit met een shoot out in een oude loods, die Quentin Tarantino en John Woo jaloers zou maken.

Actiefilm Imagine

Actiefilm Imagine