fbpx
Nieuws » 7 april 2019

Aanbevelingen van onze programmeurs

De favoriet van artistiek directeur Chris Oosterom:

Een verre planeet of een exotisch eiland kan bijna niet fantastischer zijn dan wat de maker ons hier voorschotelt: een wereld van verval, alcohol, sigaretten en Duitse smartlappen, gedrenkt in geel-bruinige kleuren, met personages voor wie het enige vooruitzicht de bodem van hun glas is.


Welke experience je niet moet missen volgens VR programmeur Stanislaw Liguziński:

Een belangrijk onderdeel van het festival dit jaar is VR (& Gaming). Zo hebben we een roomscale VR (dat is een VR ruimte waar je letterlijk rondloopt) en een heleboel spannende en fantastische experiences.  Als groot fan deelt Stan zijn favorieten; hij kon bijan niet kiezen!

 

Lees meer
 


Waarom je Monos móet zien van Lauren Murphy:

Een afgelegen stuk van de Amazone, paddo’s, drank, machinegeweren en gierende hormonen: als dát geen recipe for disaster is. Toch vliegen de geïsoleerde kindsoldaten in Monos elkaar niet direct in de haren. Ze zijn te druk met zoenen en feesten terwijl ze wachten op nieuws van hun bevelhebbers. Maar de spanning is al vanaf de eerste minuten voelbaar, en de Braziliaanse regisseur Alejandro Landes houdt zijn snelkookpan vakkundig op standje jungle fever tot het onvermijdelijke kookpunt, als nieuwsgierigheid en bewijsdrang plaatsmaken voor machtsspelletjes en agressie.

Monos is een soort trippy cocktail van Lord of the Flies, Apocalypse Now en het beste werk van Werner Herzog: mythisch én klein, absurd én herkenbaar.

Een perfect voorbeeld van het soort film dat ik altijd voor Imagine hoop tegen te komen: een ambigu verhaal dat op de grens van genre en drama balanceert, en dat het fantastische gebruikt om een realistische situatie te onderstrepen die anders misschien ondraaglijk zou zijn. Waarin de echte wereld vijandig is, en fantasie nodig is om te overleven. Vorig jaar was dat het geniale Tigers Are Not Afraid, nu is dat dit briljante Braziliaanse oorlogssprookje. Hopelijk zijn jullie dat met me eens.”


 

Waarom je volgens Asanki echt naar Prospect moet:

Ik houd van films die mij op puntje van mijn stoel laten zitten en dan zit je bij Prospect goed!

De laatste jaren is het aanbod aan Sci-fi films enorm uitgebreid en daar kan ik als fan mijn hart aan ophalen. Prospect valt hier mooi in het rijtje. De grillige doch adembenemende atmosfeer, de zenuwslopende setting en met een geweldige kick-ass tiener actrice als basis ingrediënten beloofd Prospect een nagelbijtende space thriller te worden. Oh ja en Pedro Pascal. Nog zo’n leuke acteur. Wil je Oberyn de ‘’deep space’’ zien trotseren? Dan is deze film zeker voor jou! (Need I say more?)


Phil’s favoriet is “Await Further Instructions”. Waarom?

SF and horror, with a real debilitating final as dessert.

Een Britse familie komt opgesloten te zitten in hun eigen huis, dat op kerstochtend aan alle kanten blijkt te zijn ingesloten door zwart metaal. Op de tv alleen de mededeling: Await further instructions. Denk aan een aflevering van Black Mirror, maar dan geschreven in de jaren zestig. Doe er een scheutje Royle Family bij, plus een snufje van Orwells 1984, en je hebt een idee van wat je te wachten staat: de smakelijkste traktatie van Imagine 2019. Als je tenminste, zoals ik, van een oer-Britse mix van old-school SF en horror houdt, met een letterlijk slopende finale als toetje.