fbpx
Nieuws » 28 april 2019

Posters van affichetentoonstelling nu ook online te koop

We begrijpen dat je geen zin had om met één van deze gigantische alternatieve filmposter weer op de pont/fiets/trein te stappen. Daarom zijn de posters nu ook online te koop! Deze handgemaakte posters (speciaal ontworpen voor Imagine Film Festival 2019) zijn er in beperkte oplage, dus wees er snel bij.

 Op naar de webshop! 

Meer info over de affichetentoonstelling
Op verzoek van Imagine benaderde de Utrechtse kunstenaar en affiche-ontwerper Joris Diks negen ontwerpers uit heel Europa en legde hen een lijst van Imagine-klassiekers voor. Het resultaat is een verrassende en gevarieerde reeks van alternatieve affiches, van Donnie Darko en Let the Right One In tot Bone Tomahawk en Isle of Dogs. Allemaal handgemaakt, in beperkte oplage en nog te koop ook! 

Al een aantal jaren is er een cultus ontstaan rondom alternatieve filmaffiches. Kunstenaars laten zich inspireren door een film en ontwerpen een affiche buiten het door de makers goedgekeurde artwork. De resultaten zijn vaak spectaculair en gaan via sociale media de wereld rond. Het Amerikaanse Mondo is de bekendste maker van dit soort affiches, maar ook elders in de wereld wordt mooi werk gemaakt.