fbpx
Nieuws » 8 oktober 2019

Call for entries!

Imagine Film Festival roept Nederlandse video game developers op hun game in te zenden voor Imagine 2020.

Al meer dan 30 jaar is Imagine Film festival het festival voor Fantastische Film in Nederland. Tijdens het festival wordt niet alleen het beste van fantatsische cinema vertoond, maar staan ook masterclasses, paneldiscussies, talks en exposities op het programma.  Tijdens het festival in 2019 hield Imagine voor het eerst ook een showcase van verschillende Nederlandse game developers.  Vanwege het success hiervan, zullen ook tijdens Imagine 2020 weer verscheidene videogames in het fantastische genre vertoond worden.

Voor de 36ste editie van het festival roept Imagine Film Festival Nederlandse game developers, die spellen maken in het fantastische genre, op om hun spel in te sturen.

Imagine biedt Nederlandse game developers een unieke kans om hun spel te tonen aan een groter publiek
Alle geselecteerde game developers presenteren tijdens het festival hun game in speciale screenings. Hierin vertonen zij een korte demo video (3-6 min) met materiaal van hun spel, dat laat zien hoe het fantastische in hun spel naar voren komt. Aanwezige makers worden ook uitgenodigd voor een kort interview. Na de screening krijgt het publiek de kans om zelf het spel of een demo van het spel te spelen.

Selectiecriteria

Alle games:
– Productiejaar 2019 of 2020
– De game moet in het fantastische genre passen
– De game is door developers die in Nederland of Vlaanderen gevestigd zijn gemaakt
– De game moet in het Engels of in het Nederlands zijn (gesproken of ondertiteld)
– Games die nog niet zijn afgemaakt mogen ingestuurd worden, mits er een speelbare demo is op 1 maart 2020
– Deadline voor het insturen: 1 januari 2020
– Er moet een speelbare demo beschikbaar zijn op 1 maart 2020

Inzenden

De games kunnen ingezonden worden door het formulier, dat je via onderstaande link vindt, in te vullen. Voor vragen over het insturen van een game naar Imagine Film Festival kun je contact opnemen met Bas Postmus

Breng me naar het inzendformulier