fbpx
Nieuws » 2 april 2016

Groot aantal debuutfilms bij Imagine 2017

Zoals altijd besteedt Imagine veel aandacht aan aankomend of doorbrekend filmtalent. Op dit moment telt de selectie voor 2017 maar liefst veertien  speelfilmdebuten uit vijf landen. Dat Imagine een scherp oog heeft voor nieuw talent, is afgelopen jaar bewezen: maar liefst drie van de vier publieksfavorieten van de afgelopen jaren waren debuutfilms!

Dat biedt zonnige vooruitzichten voor de debuutfilms die Imagine tot op heden heeft geselecteerd. Twee animatiefilms zitten erbij: het handgetekende Nova Seed, waarin de mensheid de wereld moet redden van Mad Doctor Mindskull. En tevens de uitbundige coming-of-age fantasie My Entire High School Sinking Into the Sea. Waar een high school door een aardbeving langzaam de zee in verdwijnt (met o.a. de stemmen van Lena Dunham en Jason Schwartzman).

Een andere coming-of-age fantasie is het Australische Girl Asleep, over Greta die op haar 15de verjaardag in een parallelle wereld wordt geslingerd. Ook uit Australië komt The Death and Life of Otto Bloom, over een man die tijd achterstevoren beleeft en zich alleen de toekomst herinnert.

Festivalfavorieten 

Er zijn drie Amerikaanse Indie drama’s met een fantastisch randje. In Man Undergroundmaakt een eenzame man een speelfilm over zichzelf. The Transfiguration gaat over een jongen in een arme buurt die een vampier blijkt te zijn. En in Always Shine geven twee actrices hun rivaliteit een nieuwe twist. Daarnaast zijn er de festivalfavorieten: Are We Not Cats, met outsiders die hun eigen haren eten, The Eyes of My Mother over een meisje dat de dood van haar moeder op geheel eigen wijze verwerkt en The Greasy Strangler, voorlopig de meest ranzige film van Imagine 2017.

Maar ook op andere plekken in de wereld hebben we sterke debuutfilms gevonden: het Hongaarse Loop koppelt tijdreizen aan een kritische kijk op onze maatschappij. Het Iers-Britse K-Shop verpakt zijn maatschappijkritiek in een fascinerende kannibalenfilm. Die andere kannibalenfilm en dé horrorsensatie Raw is eveneens bij Imagine te zien. Beduidend kalmer gaat het toe in het absurdistische Aloys, waarin een eenzame detective verstrikt raakt in een telefoonspel.

Imagine Film Festival

Debuutfilm op Imagine Film Festival