fbpx
Nieuws » 29 januari 2018

Imagine 2018 van 11 tot en met 21 april in EYE Amsterdam

Het grootste festival voor de fantastische film van Nederland vindt in 2018 plaats van woensdag 11 tot en met zaterdag 21 april in EYE Filmmuseum in Amsterdam. De 34steeditie van het festival staat ook dit jaar weer in het teken van originele en eigenzinnige horror-, sciencefiction- en fantasy-films.

Imagine Film Festival biedt in de hoofdstad in elf dagen zo’n vijftig speelfilms en vijfendertig korte films waarin het fantastische centraal staat. Naast het filmprogramma zoomt het festival dit jaar onder andere in op thema’s als diversiteit voor en achter de camera, en een grote variëteit van vertelvormen waaronder virtual reality. Ook zal het festival het 200-jarig bestaan vieren van Mary Shelleys roman ‘Frankenstein’.

Naast de films biedt Imagine een uitgebreid verdiepingsprogramma aan met onder meer workshops, inleidingen, Q&A’s, masterclasses en een interactieve expositie waarbij Joseph Campbells ‘The Hero’s Journey’ centraal staat. Verder worden festivalbezoekers iedere avond verwelkomd in het Imagine festivalcafé op de vide in EYE voor een dagelijkse talkshow.

Voor genrefilmmakers initieert Imagine voor de tweede keer het European Genre Forum (EGF) – een internationaal trainingsprogramma vol trainingssessies, mentor meetings en workshops. Ook presenteert het festival het jaarlijkse Imagine NL, een industrieprogramma en platform voor Nederlandse genrefilmmakers.

Het volledige programma wordt in februari 2018 bekend gemaakt en de kaartverkoop start op dinsdag 20 maart.

Het festivalbeeld van Imagine 2018 is ontwikkeld door de Nederlandse grafische vormgever Nick Liefhebber in samenwerking met de Poolse illustrator en conceptueel kunstenaar Dawid Planeta.

Poster van Imagine Film Festival 2018