fbpx
Nieuws » 28 januari 2019

Imagine Film Festival 2019 van 10 tot 20 april in EYE in Amsterdam

Een nieuwe editie met véél fantastische films, masterclasses, workshops & lezingen die de verbeelding doen prikkelen… Imagine 2019 will blow your brains out!

Van 10 tot en met 20 april opent het Imagine Film Festival voor de 35ste keer haar deuren voor liefhebbers van de fantastische film. Het festival vindt plaats in EYE te Amsterdam. Naast een hoofdprogramma, bestaande uit diverse nationale en internationale fantastische films van het afgelopen jaar, presenteert Imagine vier diverse themaprogramma’s. In elk van deze programma’s krijgt een ander aspect van de verbeelding een prominente plaats.

Zoals elk jaar bestaat het hoofdprogramma van Imagine uit zo’n 50 speelfilms en 35 korte films, waaronder ook een groot aantal Nederlandse films. De films vertegenwoordigen de beste fantastische cinema van de afgelopen 12 maanden. Ook zijn er dit jaar weer indrukwekkende themaprogramma’s te bezoeken die elk een ander aspect het festival vertegenwoordigen.

In het themaprogramma ‘New Stories in Gaming and VR’ kijken we naar de fantastische verhalen die gebruik maken van interactie, zoals in games en virtual reality. Er wordt een showcase georganiseerd en speelbare demo’s van Nederlandse games en er zijn diverse (inter)nationale gasten aanwezig. Ook wordt dit jaar wederom de Imagine VR-award uitgereikt.

‘Things to Come’ is ons wetenschappelijke programma waarin we de toekomstvisioenen van sciencefiction leggen naast de wetenschappelijke stand van vandaag. Met lezingen over onder andere CRISPR/Cas9, Marsreizen en de genetische en biologische achtergrond van superhelden. In dit visionaire themaprogramma wordt de grens tussen werkelijkheid en fantasie en hoe fictieve wetenschap de werkelijkheid kan beïnvloeden onderzocht.

Het spannende late-nightprogramma ‘Slash-O-Rama’ is voor de bezoeker met stalen zenuwen. Het programma richt zich op het horrorgenre bij uitstek: de slasher. In de late uurtjes kan er tijdens Imagine Film Festival genoten worden van bloederige klassiekers. Met een klein retrospectief van films uit de jaren tachtig én een heel bijzondere eregast die later bekendgemaakt zal worden.

Sekten staan centraal in ‘Let’s Talk About Sects’, een divers programma dat de blijvende invloed van sekten op de (Amerikaanse) filmproductie belicht. Met aandacht voor zowel beruchte sekteleiders zoals Jim Jones en Charles Manson, als voor de psychologie van sektes en hun volgelingen.

In de komende maanden volgt uitgebreide informatie en een overzicht van gasten en films van elk van deze themaprogramma’s.

Meld je aan voor het facebook event en schrijf je in voor de nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van het programma!

Poster van Imagine Film Festival 2019

Festivalbeeld
Het festivalbeeld van Imagine 2019 is ontwikkeld door de Amsterdamse ontwerpstudio What The, samen met een illustratie van de Poolse kunstenaar Dawid Planeta en de typografie van Nick Liefhebber. Met Dawid Planeta en Nick Liefhebber werkte Imagine Film Festival al eerder samen.

Over What The Studio
What The is een multidisciplinaire ontwerpstudio met een focus op visuele communicatie, opgericht door Sara Landeira en Ekhiñe Domínguez. Met een doordacht en op onderzoek gebaseerd ontwerpproces, ontwikkelen ze gewaagde concepten die zich richten op het creëren van visuele talen, opvallende beelden en verbinding met de doelgroep. Via zelf-geïnitieerde projecten creëren ze inhouds- en ontwerpthema’s op gebied van samenleving, politiek en cultuur. What The is in 2019 verantwoordelijk voor de visuele uitingen van Imagine Film Festival. Eerder hebben zij ook gewerkt voor onder andere Frascati Theater, Museum Boijmans van Beuningen, en Nederlands Theater Festival. http://what-the.studio/

Over Dawid Planeta
Dawid Planeta is een kunstenaar en grafisch ontwerper uit Krakow, Polen. In 2014 studeerde hij af aan de Kunstacademie in Krakow als industrieel vormgever. Sindsdien werkt Dawid Planeta als docent en freelance vormgever. Naast commerciële projecten werkt Dawid Planeta aan zijn vrije werk. Zijn meest persoonlijke project, ‘Mini People in the Jungle’ is breed gepubliceerd. Uitgangspunt van het festivalbeeld van Imagine 2019 is Dawid Planeta’s werk ‘Deep Forest’. http://minipeople.tumblr.com