fbpx
Nieuws » 18 mei 2016

Imagine Filmwedstrijd: jouw creatie op het witte doek!

Wil jij je eigen personage creëren door middel van bijzondere kostuums, spectaculaire maskers, bizarre styling of geef jij juist helemaal je eigen draai aan Imagine’s themaprogramma Fantastic Fashion? Dan is dit je kans. Doe mee aan de filmwedstrijd en maak kans op een bijzonder prijzenpakket!

Het grote themaprogramma van Imagine 2017 heeft als titel Fantastic Fashion. Het gaat over de manier waarop kostuums en stilering van gewone personages fantastische wezens maken. Denk aan de kostuums van superhelden, maar ook aan de maskers uit slashers, de handschoenen uit de giallo-films, de gothic uit Penny Dreadful of de fantasiekostuums uit Game of Thrones.

Jouw film in de spotlights: de opdracht

Als onderdeel van het themaprogramma organiseert Imagine een filmwedstrijd. De opdracht hiervoor is simpel: maak een filmpje van maximaal twee minuten waarin je je personages met kostuums en stilering tot bijzondere wezens maakt. Een selectie van de inzendingen wordt tijdens Imagine op het grote doek vertoond als onderdeel van het programma Nieuw Nederlands Peil. Ook zetten we alle films online op ons eigen Youtube-kanaal en op onze social media.

De winnaar ontvangt twee geweldige prijzen: 

Een dag te gast bij Planet X FX! Hier kun je advies krijgen ter voorbereiding op het draaien en hulp bij de nabewerking van je volgende film, of iets anders op het gebied van visual effects. En dat Planet X FX niet de eerste de beste is, kun je  zien aan deze visual effects breakdown >

Camalot Audiovisual Facilities stelt maar liefst € 2.500,- beschikbaar voor de huur van camera-apparatuur! Dit bedrag is gedurende twee jaar te besteden.

Imagine Filmwedstrijd

Hoe doe je mee?

Als je je film gaat maken, houd dan het volgende in de gaten:

  • Je filmpje moet voor een algemeen publiek toegankelijk zijn. Hij mag op YouTube niet achter het filter voor volwassenen belanden.
  • De maximale lengte is 2 minuten. Daarvoor zijn de laatste 3 seconden voor een stilstaand beeld met ons logo en de festivaldata. Dat beeld kun je opvragen bij Bas Postmus via  bas@imaginefilmfestival.nl.
  • Je mag je filmpje op alle resoluties en formaten maken, maar voor de beste projectiekwaliteit op ons witte doek gebruik je: minimale resolutie 1080p tot maximaal 2k. Minimaal stereo audio met een sample rate van ten minste 48 khz en een bitdiepte van 24-bit. Container van het (video)materiaal mag een opvolgende TIFF-sequence, .mov of .mxf zijn. Codec in volgorde van voorkeur Uncompressed, JPEG-2000, ProRes-422-HQ of XDCAM-HD422, Animation Quicktime.

Plaats jouw film op YouTube met de tags  ‘Imagine Film Festival 2017’ en stuur vervolgens de url, jouw naam en contactgegevens naar Bas Postmus via  bas@imaginefilmfestival.nl.

De deadline voor het insturen is donderdag 30 maart 2017.

Met dank aan  Planet X FX  en  Camalot.