fbpx
Nieuws » 27 april 2016

Lindy Hemming geeft masterclass kostuumontwerp

Binnen het themaprogramma Fantastic Fashion (over de rol van kostuums en stilering bij het creëren van de fantastische illusie) is Imagine bijzonder trots om Lindy Hemming als eregast te verwelkomen.

De uit Wales afkomstige kostuumontwerpster Lindy Hemming (1948) studeerde af aan de Royal Academy of Dramatic Art. Zij begon haar carrière als kostuumontwerpster bij Britse regisseurs als Mike Leigh en Stephen Frears. In 2000 ontving zij een Oscar voor Topsy-Turvy. Zij maakte de kostuums voor de James Bondfilms GoldeneyeTomorrow Never DiesDie Another Day en Casino Royale. Bovendien werkte ze aan The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Ook de nieuwe  Wonder Woman die in de zomer uitkomt (en waaraan Fantastic Fashion aandacht besteedt) heeft zij voorzien van geweldige kostuums.

In haar masterclass zal zij aan de hand van werktekeningen en veel ander materiaal vertellen over haar werk en de manier waarop haar ontwerpen het fantastische karakter van de films mede hebben gevormd. Daarna zal zij ook in een besloten setting van studenten een masterclass verzorgen. In de openbare ruimte van EYE wordt een selectie van haar ontwerpschetsen en ander werkmateriaal gedurende het hele festival tentoongesteld.

Lindy Hemming Imagine Film Festival