fbpx
Nieuws » 18 maart 2019

New Stories in Gaming & VR

Gaming en virtual reality zijn elk op hun eigen wijze verwant aan de fantastische film. Game-ontwikkelaars hebben spelers in staat gesteld ​​om rond te dwalen in fantastische omgevingen met karakters die ook in films te zien zijn. Ook in virtual reality is het fantastische idioom volop aanwezig, van sciencefiction in de ruimte tot creepy, in your face horror.

In dit themaprogramma presenteren we dan ook de overeenkomsten tussen fantasiche cinema en fantastische games: ze putten immers allemaal uit dezelfde fantasierijke werelden, met overeenkomstige verhalen, personages en plekken. Het programma bestaat uit een grote oogst aan nieuwe games en VR-ervaringen. Ook zijn aan de korte-filmprogramma’s games toegevoegd, is er een roomscale VR en zijn er diverse pop-up games. Naast deze uitgebreide programmering, zal Britse game-scenarist Rhianna Pratchett tijdens een career talk meer vertellen over haar carrière en is er een keynote en panel over Worldbuilding in Space.

Programma onderdelen:

Alle programma’s

Het VR-Programma:


Tijdens Imagine Film Festival is er iedere dag keuze uit een breed programma van VR-experiences. De bezoeker kan ter plekke kiezen uit 9 diverse programma’s, van ieder ongeveer 30 minuten lang.

Meer VR