fbpx
Nieuws » 20 maart 2018

Nieuwe film, nieuwe gast en New Scientist!

Deze week: I love dogs, storyboarding en ruimtevaart.

Deze week introduceren wij een nieuwe film (hint: I love dogs) en een nieuwe gast (hint: storyboarding). Ook maken we kennis met New Scientist, die een spannende ruimtethriller zal introduceren tijdens Imagine 2018.

Nieuwe film: Isle of Dogs

Met trots presenteren wij dit jaar het nieuwste meesterwerk van Wes Anderson: Isle of Dogs. Isle of Dogs vertelt het verhaal van een jongen die op zoek gaat naar zijn hond nadat alle honden door de burgermeester zijn verbannen naar een desolaat eiland, naar aanleiding van het vermoeden dat viervoeters ziekte verspreiden. Een ijzersterke Wes Anderson vol popculturele verwijzingen, gortdroge humor én engagement: komt dat zien!

Storyboard by Temple Clark

Nieuwe gast: Temple Clark

Helaas moeten wij mededelen dat David Russell niet meer aan Imagine Film Festival kan deelnemen. Dus hebben wij niemand minder dan storyboard artist TEMPLE CLARK uitgenodigd! Temple Clark is een storyboard en concept artist die werkte aan meer dan 100 bioscoop- en televisiefilms, waaronder Spectre, Gravity, The Avengers, Kick-Ass, twee van de Harry Potter-films, Lara Croft: Tomb Raider en The Fifth Element. Tijdens zijn masterclass zal hij scènes analyseren die hij storyboardde en laten zien hoe ze uiteindelijk gefilmd en gemonteerd werden.

Poster van Space thriller New Scientist

New Scientist introduceert: Salyut-7

Op 12 april is het Yuri’s Night: de nacht dat de eerste man de ruimte betrad. We vieren deze avond met de spannende ruimtethriller Salyut-7. Deze magistrale Russische film hervertelt het verhaal van de redding van de Salyut-7 en houdt je van begin tot eind in zijn greep! De film wordt geïntroduceerd door Erik Laan voor het wetenschapstijdschrift New Scientist. New Scientist is het tijdschrift dat je verwondert en je kijk op de wereld verandert met fascinerende ideeën uit de wetenschap!