fbpx
Nieuws » 6 maart 2018

Nieuwe titels en een magische gast!

Een heks komt op bezoek en we brengen Frankenstein weer tot leven!

Er komt een bijzondere occulte gast op bezoek die normaal te zien is in de film, maar dit keer op het podium verschijnt. Daarnaast eren wij het 200-jarige bestaan van Frankenstein op een muzikale manier. En we onthullen elf nieuwe films!

Hekserij in de moderne maatschappij

We hebben allen wel een beeld van heksen dankzij fantastische verhalen: van the Wicked Witch uit Oz tot aan Yubaba uit Spirited Away. Maar wat is hekserij precies? En wat betekent het om heks te zijn in de moderne maatschappij? De Nederlands-Britse Morgana is een praktiserende Wiccan Priestess. Tijdens Imagine 2018 vertelt ze ons over vooroordelen, archetypen en de hedendaagse praktijk van hekserij.

Het jaarlijkse filmconcert: Frankenstein

Dit jaar brengen wij een ode aan Mary Shelleys Roman ‘Frankenstein’ die in 2018 precies 200 jaar geleden is geschreven. We doen dit op een muzikale manier: met een filmconcert van de James Whales klassieker Frankenstein, uit 1931. De gloednieuwe score werd gemaakt en wordt live uitgevoerd door componist en musicus Kevin Toma en foley artist Ronnie van der Veer, die de geluidseffecten voor zijn rekening neemt.

De nieuwe film titels!

Animals (Duitsland, 2017)

Brawl in Cell Block 99 (Verenigde Staten, 2017)

Family (Israel, 2017)

Ghost Stories (UK, 2017)

How to Talk to Girls at Parties (Verenigde Staten, 2017)

King Cohen (Verenigde Staten, 2017)

Mom and Dad (Verenigde Staten, 2017)

Mon mon mon Monsters! (Taiwan, 2017)

The Scythian (Rusland, 2018)

Terrifier (Verenigde Staten, 2017)