fbpx
Nieuws » 19 augustus 2016

Selectie European Genre Forum bekend!

Het European Genre Forum heeft zeven  projecten geselecteerd om deel te nemen aan de eerste trainingscyclus die in april van dit jaar begint. Alle geselecteerde projecten zullen deelnemen aan het Director’s Lab, dat plaatsvindt tijdens het Imagine Film Festival 2017.

Met zeven  projecten uit zes landen is er een mooie geografische spreiding. De verhalen weerspiegelen de grote verscheidenheid van fantastische cinema, van de folklegende van Striguni tot de bovennatuurlijke tragedie van Hum en van de zoektocht naar dromen in The Woolgatherer’s Store tot de kannibalen in Family Dinner. Keltische legendes zijn vertegenwoordigd in The LeprechaunsMindscape heeft een zeemonster en in Thaw loopt een seksdate helemaal mis.

Volledige lijst van geselecteerde projecten:

  • Family Dinner – Capra Films (Oostenrijk)
  • Hum – Parsley Productions (Groot-Brittannië)
  • The Leprechauns – Causeway Pictures Ltd (Groot-Brittannië)
  • Mindscape – Bruno Isaac (Portugal)
  • Striguni – Ziva Productions (Kroatië)
  • Thaw – Demeter Films (Spanje)
  • The Woolgatherer’s Store – Fast & Loose Productions (Nederland)

Director’s Lab

Alle geselecteerde projecten zullen deelnemen aan het Director’s Lab, dat plaatsvindt tijdens het Imagine Film Festival van 17 t/m 21 april. Het programma omvat een-op-eensessies met scriptdoctors, een presentatie van producent Brendan McCarthy, een case study van Alexandre Philippes voor Sundance geselecteerde 78/52 en een mentorsessie met regisseur Ben Wheatley.

Het Director’s Lab wordt gevolgd door een Producer’s Lab tijdens Fantastic Zagreb (5 t/m 9 juli) en een Marketing and Packaging Lab tijdens Black Nights Tallinn (24 t/m 28 november).

EGF op Imagine Film Festival

Over het European Genre Forum

Het  European Genre Forum   (EGF) is een trainingsprogramma met als doel de carrières van toekomstige deelnemers aan de Europese genrefilmindustrie te stimuleren door middel van een cyclus van drie zogeheten talent labs. Elk lab bestaat uit drie trainingsdagen, een-op-eensessies, case studies, enzovoort. Het programma wordt gezamenlijk georganiseerd door Fantastic Zagreb, Imagine Film Festival (Amsterdam), Black Nights FF en zijn Industry platform Industry@Tallinn&Baltic Event (Talinn) en Screen Division (Parijs). Het programma wordt ondersteund door het Creative Europe – MEDIA programma van de Europese Unie.