fbpx
Nieuws » 20 april 2016

Shorts op Imagine 2017

Ook dit jaar is er weer een ruime (inter)nationale selectie van korte films te zien tijdens Imagine Film Festival 2017.  Fantastic Shorts, Fashion Shorts en de Nederlandse Shorts van Nieuw Nederlands Peil.

Fantastic Shorts

Ruim veertig films uit vijftien landen zijn verdeeld over vier programma’s, ieder met een eigen thema:
Shorts: All In The family
Shorts: Everyday Stories
Shorts: Secrets and Lies
Shorts: The Body Shop

Shorts op Imagine 2017

Fashion Shorts

Een bijzondere plaats binnen Fantastic Fashion is er voor de Fashion Shorts. Korte modefilms zijn een genre op zich, die op een andere manier worden gefinancierd en gemaakt dan gebruikelijk is voor korte films. Private fondsen en sponsors zorgen voor grote budgetten, waarin regisseurs van naam in grote vrijheid werken. In samenwerking met het Fashion Film Festival van Berlijn presenteert Imagine een internationale selectie modefilms. Hier zijn o.a. te zien: A Rose Reborn (voor modehuis Ermenegildo Zegna) van Park Chan-wook en Odyssey (voor cognac-merk Hennessy) van Nicolas Winding Refn.

Shorts op Imagine 2017

Nieuw Nederlands Peil

Ook dit jaar is er tijdens Imagine veel aandacht voor de Nederlandse korte film. Er worden twee wereldpremières vertoond: The 5th Dimension (Gary Nurse, 16’) en Retina (Justin Heyl, 8’). Verder zijn de volgende shorts te zien tijdens Nieuw Nederlands Peil:  De Dode Spreekt (Marcos Mereles, 3’), Interface (Anna Hoetjes, 6’), Mannequin (Maarten Groen, 2’), Sprokkelhout (Lucas Camps, 14’), Sweet Tooth (Nico van den Brink, 5’) en Vigor(Philip Besamusca, 15’).