fbpx
Nieuws » 5 februari 2019

Things to come

Wat gebeurt er als de aarde onleefbaar wordt, vertrekken we dan met z’n allen naar Mars? En hoe ziet het leven op Mars er dan uit? In China is de eerste baby met genetisch gemanipuleerd DNA geboren. Wat betekent deze ontwikkeling voor de mens? Wat als de technologie in de verkeerde handen terecht komt? In het wetenschappelijke programma Things to Come, wordt de wetenschap van vandaag naast toekomstvisies uit sciencefictionfilm gelegd en ervaar je de mogelijkheden met gaming en VR.

In het themaprogramma “Things to Come”, wordt gekeken naar onderwerpen die de afgelopen jaren regelmatig de krantenkoppen haalden: het reizen naar Mars van pioniers Elon Musk en Jeff Bezos, en de genetische manipulatie die in China al merkwaardige vormen aanneemt. Met Mission to Mars wordt gekeken naar diverse aspecten van het reizen naar Mars en in Knutselen met DNA staat genetische manipulatie met behulp van de techniek van CRISPR/Cas9 centraal. Ook ontdek je welke superkrachten van superhelden realistisch zijn bij de wetenschap van superhelden.

Imagine besteedt al geruime aandacht aan de relatie tussen wetenschap en de fantastische film en wijdde er in 2013 zelfs een groot themaprogramma aan. Niet zo vreemd, want net als wetenschappers gaan makers van fantastische fictie ook op zoek naar onbekende en toekomstige werelden. Daarbij speculeren zij over de maatschappelijke en ethische gevolgen van technologische vooruitgang. Veel van die ontwikkelingen worden pas veel later wetenschappelijke werkelijkheid.

Mission to Mars, een onderdeel van Imagine Film FestivalSuperheroes, een onderdeel van Imagine Film FestivalKnippen in DNA, een onderdeel van Imagine Film Festival

Praktische informatie

Imagine Film Festival vindt in 2019 plaats van 10 tot en met 20 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam. Kaartverkoop verloopt via EYE en zal in maart 2019 van start gaan. Op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes? Houd onze en social media in de gaten, én schrijf je in voor onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste Imagine nieuws.