fbpx

Educatie

Op het festival en door het jaar heen bieden wij een uitgebreid scholenprogramma aan. Zo inspireren wij scholieren en laten wij hen de kracht van verbeelding ervaren.

still van een jiongedame uit de film nervosa

Bij Imagine draait alles om de verbeelding, die je meevoert naar nieuwe of andere werelden en je anders laat kijken naar onze eigen wereld. Imagine gebruikt de kracht van de verbeelding voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwing en de gevolgen daarvan. Met ons educatieprogramma willen we leerlingen nieuwe perspectieven bieden, laten discussiëren over hoe realistisch sciencefiction is, of nieuwe ervaringen laten beleven door middel van VR-filmvertoningen. 

Educatief Programma

Elk jaar organiseren we tijdens het Imagine Film Festival een mooi educatieprogramma. Nu helaas ons festival niet door kan gaan vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus hebben wij de koppen bij elkaar gestoken om docenten in deze tijd toch een handvat voor filmeducatie te bieden. Hieruit zijn twee educatieve shortsblokken ontstaan met ijzersterke shorts van de afgelopen jaren en fantastische nieuwe shorts die dit jaar op het festival te zien zouden zijn. Bovendien bieden we deze programma’s gratis aan om filmeducatie toegankelijk te houden!

Imagine educatieshorts 1

  • Wild (Jan Verdijk)
  • Streets of Fury (Aidan McAteer)
  • Koekoek! (Jörgen Scholtens)
  • Nervosa (Thessa Meijer)

Imagine educatieshorts 2

  • Lunch Ladies (J.M. Logan en Clarissa Jacobsen)
  • Korte Kuitspier (Victoria Warmerdam)
  • Swipe (Niels Bourgonje)
  • Hitte (Thessa Meijer)

We bieden deze shortsprogramma’s aan in een kant en klare LessonUp-les. Docenten kunnen met dit medium digitaal lesgeven, maar kunnen er ook voor kiezen om een les te delen met de leerlingen zodat ze in hun eigen tijd deze les kunnen behandelen. Om de les compleet te maken is er ook nog een opdracht toegevoegd waarin wordt verdiept in het schrijven van een recensie en de essentie van korte film.

Interesse om een van deze, of misschien wel beide, programma’s te behandelen met jouw klas? Neem dan contact op met onze educatiemedewerker: Anouk Balvers (anouk@imaginefilmfestival.nl) We sturen jullie graag een link naar de LessonUp-les met daarin de link naar de shortsprogramma’s. Ook geïnteresseerd in een nagesprek met een Nederlandse filmmaker? Dit is ook mogelijk! Vermeld dit in je mail en dan proberen wij dit te realiseren.Imagine Film Festival is aangesloten bij het Netwerk Filmeducatie, het platform voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie.