fbpx

Educatie

Op het festival en door het jaar heen bieden wij een uitgebreid scholenprogramma aan. Zo inspireren wij scholieren en laten wij hen de kracht van verbeelding ervaren.

Bij Imagine draait alles om de verbeelding, die je meevoert naar nieuwe of andere werelden en je anders laat kijken naar onze eigen wereld. Imagine gebruikt de kracht van de verbeelding voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwing en de gevolgen daarvan. Met ons educatieprogramma willen we leerlingen nieuwe perspectieven bieden, laten discussiëren over hoe realistisch sciencefiction is, of nieuwe ervaringen laten beleven door middel van VR-filmvertoningen. 

Educatief Programma
Om het bovenstaande te realiseren organiseert Imagine tijdens het festival een educatief programma voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en het MBO. Omdat de films in het scholenprogramma van Imagine zich richten op maatschappelijke vraagstukken is het niet alleen geschikt voor de kunst- en cultuurklassen, maar ook voor  maatschappijleer (dystopie), filosofie (kunstmatige intelligentie) of Nederlands (verhaalstructuur/storytelling).Programma onderdelen

Tijdens het festival (15-25 april 2020 in Eye)

  • Het bekijken van een actuele film op het festival met na afloop een Q&A met de filmmaker(s) of een verdiepend nagesprek met een expert.
  • Het bekijken van een filmprogramma met korte films met na afloop een Q&A met filmmakers van Nederlandse bodem.
  • Het ervaren van Virtual Reality in onze eigen VR-bioscoop.

In het filmtheater (door het jaar heen)

  • Het bekijken van een actuele film met na afloop een Q&A met de filmmaker(s) of een verdiepend nagesprek met een expert.
  • Het bekijken van een filmprogramma met korte films met na afloop een Q&A met filmmakers van Nederlandse bodem.

In de klas (door het jaar heen)

  • Het bekijken van een film uit één van onze scholenpakketten: Kunstmatige intelligentie, Genetische manipulatie, Diversiteit in film of de Klimaatcrisis. Bij elk pakket is er bijbehorend lesmateriaal beschikbaar. Wil je meer informatie over deze pakketten? Neem dan contact met ons op.
  • Het ervaren van Virtual Reality in de klas

* Voor de editie van 2019 en 2020 heeft Imagine een speciaal virtual reality project opgezet in samenwerking met Bekijk ‘t. Hierbij kunnen scholieren hun eigen VR-film opnemen. Kijk hier voor meer informatie over het project.

Meer info?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van het educatieprogramma van Imagine? Neem voor meer informatie of een programma op maat contact op met:

Anouk Balvers | Medewerker Educatie | anouk@imaginefilmfestival.nl

Imagine Film Festival is aangesloten bij het Netwerk Filmeducatie, het platform voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod op het gebied van filmeducatie.