fbpx

Mbo

Voor mbo-opleidingen biedt Imagine een divers aanbod. Jongeren moeten de kans krijgen om meer te leren aan de hand van de verbeelding. Bij Imagine bieden we die verbeelding met een vernieuwend aanbod van programma’s die blijven prikkelen. Onze educatievertoningen vinden plaats tijdens ons festival in april, maar ook door het jaar heen bij diverse filmtheaters in de buurt.

 

 

Shorts!

Tijdens het festival en in filmtheaters door het jaar heen biedt Imagine een speciaal filmprogramma van korte films aan. Dit bevat zowel internationale als Nederlandse shorts. De Nederlandse shorts komen uit het programma Nieuw Nederlands Peil, waarin we nieuwe films van jonge talenten vertonen. Elk jaar maken we een nieuwe selectie, waarmee het programma een complete Imagine-ervaring biedt. Van bloedstollende horror tot vernieuwende sciencefiction, alles komt aan bod. Na afloop van het filmprogramma krijgen leerlingen de kans om hun vragen te stellen aan Nederlandse filmmakers in een Q&A.

 

Nederlandse fantastische film

Er worden een heleboel Nederlandse films gemaakt in het fantastische genre. Imagine wil dit stimuleren en selecteert elk jaar weer een goede film voor het educatieprogramma. Scholen kunnen kiezen om hier lesmateriaal bij te ontvangen en/of een Q&A met de filmmaker bij te boeken. Ook hier is het mogelijk om een vertoning op het festival te organiseren of op een zelfgekozen moment in een filmtheater.

 

still van een jiongedame uit de film nervosa

 

Programma op maat

Toch iets anders in gedachten? Er is nog veel meer mogelijk!
Neem voor een programma op maat contact op met onze educatiemedewerker Anouk Balvers.

*De kosten van een vertoning met nagesprek/Q&A en/of lesmateriaal zijn 5 euro per leerling.