Een live opname van de laatste aflevering van onze 1984 Re:Imagined podcastserie, met onze eigen programmeurs en special guests. Pak een drankje en luister mee! Gratis entree.

Over de podcast
Met ons festivalthema 1984 Re:Imagined kijken we verder dan George Orwells dystopische voorspellingen. Voor de podcast nodigen we een breed scala aan uiteenlopende gasten uit voor speculatieve discussies over haalbare alternatieve toekomstscenario’s. Tijdens twee vooraf opgenomen afleveringen en één openbare live-podcastsessie tijdens het festival bespreken we alle programmaonderdelen in detail en proberen we de binaire tegenstellingen tussen Utopie en Dystopie te doorbreken. 

Aflevering 1 en 2 zijn te vinden op onze podcastpagina zodra ze online staan. In aflevering 3 – Response-abilities - volgen we het voorbeeld van denkers als Donna Haraway, die ‘RESPONSE-ability' definieert als het vermogen om te anticiperen en reageren op de uitdagingen van een steeds veranderende werkelijkheid. We vragen onze gasten met ons te delen welke verantwoordelijkheden (RESPONSE-abilities) hun eigen werk behelst.

De drie podcastafleveringen van Imagine vormen een soort ‘protopischehero’s journey, een weg naar emancipatie gericht op ‘human-scale, human-centered, environmentally sustainable solutions that make our world a better place for as many people as possible’ (Kevin Kelly, New York Times, 2023).