fbpx

Abrakadabra

Een goochelaar gaat op zoek naar de moordenaar van zijn vader in een stijlvol moordmysterie dat een onweerstaanbaar feestje is voor giallo-fans.

Lorenzo is een succesvolle goochelaar wiens vader – ook een goochelaar – per ongeluk gedood werd. Vlak voor een show wordt een vermoorde vrouw op het podium gevonden en de verdenking valt op Lorenzo. Maar hij heeft zo zijn eigen vermoedens: heeft die mysterieuze rokende man iets te maken met de dood van zijn vader? Stijlvol moordmysterie is een onweerstaanbaar feestje voor giallo-fans.

De Argentijnse broers Onetti hebben wederom een minutieus gedetailleerde giallo-pastiche gecreëerd. Net als bij Francesca (Imagine 2016) is dit geen eigentijdse versie van het genre, maar een gedetailleerde herbewerking, want de Onetti’s zijn fans die hun missie zeer serieus nemen. De film bevat alle vertrouwde onderdelen: gestileerde moordwapens en een handschoenenfetisj, vreemde logica, erbarmelijke dubbing, verzadigde kleuren, Dutch angles, split screen en psychedelische muziek. Evenals zijn voorganger is dit moordmysterie met zijn sexy vrouwen en slechte schurken een feestje voor giallo-fans en iedereen die van old school stilistische flair houdt.

 

 

Vind je misschien ook leuk:

Info

Soort Feature Film
Regisseur Onetti Brothers
Land Argentinia, New-zealand
Jaar 2018
Duur 90 min
Gesproken talen Italian
Ondertitels Dutch
Cast German Baudino, Raul Gederlini, Clara Kovacic |

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar