fbpx

Advantages of Travelling by Train

Bizarre broodjeaapverhalen houden je in het ongewisse over wat echt is en wat nep in deze grappige en duistere treinreisfilm.

Na een bezoek aan haar man Emilio in een psychiatrische inrichting, zit Helga in de trein met zijn psychiater. Hij vertelt haar over de meest ongelooflijke zaak waar hij ooit mee te maken heeft gehad en al snel wordt zijn verhaal een verhaal in een verhaal. En dan is het de beurt aan Helga om het verhaal van haar en Emilio te vertellen. Deze grappige en duistere broodjeaapverhalen laten je raden naar wat echt is en wat nep.

De sterke verhalen in de Spaanse komedie Ventajas de viajar en tren (niet geheel toevallig vergelijkbaar met de Argentijnse film Wild Tales) zijn van het soort dat je graag in een kroeg hoort, en dan zijn ze altijd beter als er dingen in zitten waarvan je niet zeker weet of je ze moet geloven of niet – zoals iemands hersenen die aan een hond gevoerd worden, of een legerverpleegster die kinderen aan rijke politici verkoopt, die op hun beurt de ingewanden dan weer aan vleesfabrieken verkopen. Tijdens het vertellen weeft regisseur Aritz Moreno de verhalen door elkaar, maar ook al maakt dit Droste-effect deel uit van de rijkdom aan vreemde vertellingen, de rode draad van het gesprek tussen Helga en de psychiater raakt hij nooit uit het oog.

Info

Soort Feature Film Online
Regisseur Aritz Moreno
Land Frankrijk
Jaar 2019
Duur 103 min
Gesproken talen Spanish
Ondertitels English
Cast Luis Tosar, Pilar Castro, Ernesto Alterio, Quim Gutiérrez

Tickets

7 Sep 17:00 - 9 Sep 23:59
Imagine Rewind Online