fbpx

Alien

Ridley Scotts ongeëvenaarde mix van sciencefiction en horror deelt in deze 4K-restauratie weer een keiharde stomp in de maag uit.

Als het ruimtevrachtschip Nostromo een signaal oppikt van een buitenaards ruimteschip, gaan de bemanningsleden op onderzoek uit. Ze stuiten op de overblijfselen van buitenaards leven, waarna ze zonder het te beseffen een vijandig organisme mee terug nemen naar de Nostromo.

Veertig jaar na zijn première oogt Alien nog opvallend modern, en in deze gerestaureerde versie frisser dan ooit. Al is fris nou niet bepaald het woord voor het morsige, duistere interieur van het ruimteschip. Bovendien lopen de personages niet stijfjes in designer Star Trek-pakjes rond, maar in geloofwaardige uniformen en werkkleding. Des te groter is de impact wanneer de iconische, door H.R. Giger ontworpen alien zich een weg dwars door dat realisme heen bijt. De film betekende de doorbraak van actrice Sigourney Weaver, die na dit eerste deel van een langlopende franchise nog lang niet uitgestreden bleek.

 

Voorafgaand:

Info

Soort Feature Film
Regisseur Ridley Scott
Land USA
Jaar 1979
Duur 117 min
Gesproken talen English
Ondertitels None
Cast Harry Dean Stanton, Ian Holm, John Hurt, Sigourney Weaver, Tom Skerritt

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar