fbpx

Aniara

Visueel overweldigend ruimtevaartepos geeft ook te denken over de dynamiek, behoeften en overtuigingen van elke menselijke samenleving.

Wanneer de aarde verwoest is door klimaatverandering en milieuvervuiling, moet het gigantische ruimteveer Aniara de wereldbevolking in drie weken naar Mars transporteren. Als het schip geraakt wordt door een stuk ruimtepuin, raakt het uit zijn koers. Zal het op tijd terugkeren in de goede baan?

Centraal in Aniara staat het verhaal van Mr, een vrouwelijke officier die de leiding heeft over Mima, een virtual reality-apparaat aan boord van het ruimteschip, waarmee de passagiers hun gelukkigste momenten op aarde kunnen herbeleven. In het begin is er nauwelijks vraag naar, maar hoe langer de ruimtereis duurt, hoe populairder Mima wordt. Aan de andere kant is er nog geen oplossing in zicht en worden de passagiers geconfronteerd met de noodzaak een nieuw soort samenleving te creëren. Aniara, gebaseerd op het gelijknamige gedicht (1956) van Nobelprijswinnaar Harry Martinson, is een van de meest ambitieuze sciencefictionfilms die je dit jaar zult zien.

 

Vind je misschien ook leuk

Info

Soort Feature Film
Onderdeel van Things To Come
Regisseur Pella Kågerman
Land Sweden, Denmark
Jaar 2018
Duur 106 min
Gesproken talen Swedish
Ondertitels English
Cast Anneli Martini, Arvin Kananian, Bianca Cruzeiro, Emelie Jonsson

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar