fbpx

Blue Velvet Revisited

Een uniek kijkje achter de schermen van Blue Velvet met prachtig, nog nooit eerder vertoond materiaal van deze iconische film.

Terwijl David Lynch bezig was met Blue Velvet, mocht de Duitse filmstudent Peter Braatz de opnames van de film documenteren. Hij gebruikte 8mm-film, maakte bijna 1000 foto’s en interviewde de regisseur en de cast. Dertig jaar later is dat materiaal gebruikt om deze film te maken.

Dit is geen doorsnee documentaire met de gangbare ‘talking heads’. De regisseur noemt het ‘een meditatie op een film’, losjes ingedeeld naar motieven en personages. Alleen de vele foto’s zijn al geweldig: een jonge David Lynch, totaal op zijn gemak met zichzelf en zijn filmproject. Het 8mm-materiaal is zo mogelijk nog beter, met een mengeling van beelden uit de film zelf en impressies van achter de schermen. En dan zijn er nog de interviews, waarin Lynch mijmert over het nut van computers voor het maken van films en Isabella Rosselini uitlegt waarom ze de rol aannam. Een unieke kijk op een iconische film.

Met vertoning van:

Info

Soort Feature Film
Regisseur Peter Braatz
Land Germany, Slovenia
Jaar 2016
Duur 85 min
Gesproken talen English
Ondertitels Without
Cast David Lynch, Dennis Hopper, Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Laura Dern

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar