fbpx

Career Talk William Lustig

Regisseur en distributeur Willam Lustig vertelt in zijn career talk over zijn werk, en over de rol die New York speelt in zijn films.

Als filmmaker groeide William Lustig (64) op in de smoezelige bioscoopjes aan de New Yorkse 42nd Street. Niet zo vreemd dus dat het ruige New York van de jaren 70 en 80 in zijn beste films een hoofdrol speelt. De stad als het naargeestige werkterrein van een scalperende psychopaat (Maniac, 1980), genadeloze wrekers (Vigilante, 1982) en een moordenaar in politie-uniform (Maniac Cop, 1988).

Maar Lustig deed aan 42nd Street ook een levenslange liefde op voor de zeker in die tijd nog obscure Europese genrefilm. Nadat hij in 1996 met de satirische slasher Uncle Sam zijn speelfilmcarrière had afgesloten, nam de gepassioneerde filmfan het stokje over. Sinds 2002 is Lustig CEO van dvd/blu-raylabel Blue Underground, waar hij verantwoordelijk is voor schitterende heruitgaven en restauraties van genreklassiekers, waaronder Dick Maas’ Amsterdamned.

In de career talk zal William in gaan op zijn start in de filmwereld in de jaren 70, zijn liefde voor de genrefilm, de bijzondere rol die New York in zijn films speelt, zijn career switch van regisseur naar baas van het dvd/blu-ray-label Blue Underground en zijn gedachten over de hedendaagse genre (horror)film.

Info

Soort Talk
Onderdeel van Slash-o-Rama
Gesproken talen English
Spreker William Lustig

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar