fbpx

Color Out of Space

Richard Stanleys eerste speelfilm sinds 1994 is een zwart-komische bewerking van een Lovecraft-verhaal, die van een beetje vreemd naar ronduit bizar gaat.

Nathan en Theresa wonen in een groot huis in het bos, met hun drie kinderen en een stal vol alpaca’s. Op een dag stort een meteoriet neer in de tuin. Al snel staat het leven van het gezin op z’n kop en terwijl Nathan op zijn eigen manier met de situatie probeert om te gaan, loopt de boel flink uit de hand. Zwart-komische Lovecraft-bewerking gaat van een beetje vreemd naar ronduit bizar.

Richard Stanleys eerste speelfilm sinds 1994 is een bewerking van H.P. Lovecrafts korte verhaal The Colour out of Space uit 1927. Hij heeft de essentie van het verhaal intact gelaten, maar de setting verplaatst naar het hedendaagse Massachusetts, terwijl ook de personages en andere verhaalelementen een eigentijdse update hebben gekregen. Nicolas Cage speelt een voor hem ongebruikelijke rol als de zorgzame, licht excentrieke vader die slechts af en toe over the top gaat. Stanley maakt goed gebruik van de weelderige natuur en het isolement van het gezin, en voegt zwarte humor toe aan het Lovecraft-verhaal. Maar de echte horror is dat van een hecht gezin dat door een externe kracht compleet uit elkaar wordt gerukt.

Info

Soort
Regisseur Richard Stanley
Land VS, Portugal, Maleisië | USA, Portugal, Malaysia
Jaar 2019
Duur 111 min
Cast Nicolas Cage, Joely Richardson, Madeleine Arthur, Julian Hilliard

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar