fbpx

Dachra

Filmstudenten volgen het verhaal van een vermeende heks in een Tunesische horrorfilm die zijn Arabische culturele achtergrond inzet voor de schrikmomenten.

Drie filmstudenten maken een documentaire over een vrouw die twintig jaar geleden met een verminkt lichaam en doorgesneden keel aan de kant van de weg werd gevonden. Men vermoedde dat ze een heks was. Een ontmoeting leidt ze naar een afgelegen dorpje dat gerund wordt door zwijgende vrouwen met een verdachte voorliefde voor vlees.

Dachra, de eerste horrorfilm uit Tunesië en een groot succes aldaar, mag zijn premisse dan misschien met The Blair Witch Project delen, maar met een zorgvuldige kadering en het vermijden van de uitgekauwde POV is het qua uitvoering een totaal andere film. Bijna alle onderdelen van de film – de heksen, kannibalisme en droomsequenties – hebben een uitgesproken Arabisch karakter, waardoor wat vertrouwd lijkt ineens mysterieus wordt. De film werpt een nieuw licht op bijgeloof in de islamitische wereld en heeft een onbevreesde en onafhankelijke vrouw als middelpunt. Het is een frisse, innemende en dynamische film, waarin de schrikmomenten vooral voortkomen uit de sfeer, de personages en de onvermijdelijkheid van het kwaad.

 

 

Vind je misschien ook leuk:

Info

Soort Feature Film
Regisseur Abdelhamid Bouchnak
Land Tunesia
Jaar 2018
Duur 113 min
Gesproken talen Arabic, French
Ondertitels English
Cast Hela Ayed, Yassmine Dimassi, Aziz Jbali

Tickets

(Nog) geen tickets beschikbaar