fbpx

Dancing Mary

Een jonge architect moet de vloek van een voormalige danseres op zien te heffen. Spookverhaal, maatschappijkritiek, yakuza-fantasy en romantiek - deze overweldigende genremix heeft het allemaal.

De jonge architect Kenji werkt aan een gigantisch winkelcentrum, waarvoor een oude dansgelegenheid gesloopt moet worden. Maar voormalig danseres Mary heeft de neiging iedereen te vermoorden die te dicht bij het gebouw komt. Samen met een medium moet Kenji de vloek op zien te heffen. Spookverhaal, maatschappijkritiek, yakuza-fantasy en romantiek – deze overweldigende genremix heeft het allemaal.

Dancing Mary is een spookfilm, maar een heel andere dan je verwacht. Hij heeft de luchtigheid van een new wave road movie, maar schuurt ook tegen diverse andere genres aan, zoals horror, maatschappijkritiek, jidai-geki, yakuza, fantasy en romantiek. Imagine-veteraan Sabu weet alles naadloos te integreren in een losse structuur. Op maatschappelijk niveau raakt de film aan misstanden als pesten, groepsdruk bij bedrijven, de verstrengeling van overheid en georganiseerde misdaad en de incompetentie en lafheid van bureaucraten, en gaat daarbij van serieus naar kluchtig en weer terug. Maar bovenal is dit een heerlijk verhaal over twee paar buitenstaanders die de wetten en verwachtingen van de bestaande orde aan hun laars lappen.

Info

Soort Feature Film Online
Regisseur Sabu
Land Duitsland
Jaar 2019
Duur 95 min
Gesproken talen Japanese
Ondertitels English
Cast Naoto, Aina Yamada, Ryo Ishibashi

Tickets

7 Sep 17:00 - 9 Sep 23:59
Imagine Online Rewind